Reus es queda sense el festival FEC després de 20 anys

L’Ajuntament de Reus agraeix la tasca feta als directors del FEC Festival, Christian Inaraja i Sílvia Ferran, per la seva dedicació durant els 20 anys que ha durat el festival, després que aquest divendres han anunciat la fi del projecte del festival europeu de curtmetratges, un esdeveniment que va començar a Cambrils i que, un cop incorporada la ciutat de Reus, va viure la seva darrera edició l’any 2018.

El FEC Festival ha esdevingut un festival de referència en el món dels curtmetratges a nivell europeu, un projecte que tanca les seves portes en un moment en el qual tant els formats de fer cinema, com el dels convidats, ha canviat i evolucionat. Christian Inaraja ha explicat que “és un projecte que ha complert les seves expectatives: ha creat pòsit i caldo de cultiu al voltant del món de cinema a la ciutat”.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha volgut agrair el treball dels dos impulsors del FEC Festival i sobretot “la seva aposta per la ciutat de Reus quan van portar el FEC aquí. A ells vull agrair el treball i dedicació, perquè gràcies al FEC tenim un llegat important a la ciutat: tenim públic, i hem despertat interès i també coneixement al voltant del món del curtmetratge, una pedagogia que ens ha fet amants del món del cinema i dels curts”.

Montserrat Caelles ha explicat que l’Ajuntament de Reus treballa ara en un nou projecte de festival que es presentarà en les properes setmanes i que mirarà com donar continuïtat a la tasca realitzada durant aquests 20 anys. Tant els directors artístics del FEC com la regidoria de Cultura han volgut fer un agraïment a totes les persones que d’una manera o d’una altra han format part activa del FEC Festival, des dels propis equips, fins a les institucions i empreses que hi han col·laborat.