Reus crida per la llibertat dels presos polítics

La concentració, convocada per l’ANC, ha tingut lloc a la plaça del Mercadal, davant el consistori reusenc

Una plaça del Mercadal, plena de gom a gom, ha acollit aquesta tarda, a partir de les 19h, milers de persones que s’han deixat la veu per exigir la llibertat dels presos polítics. Davant el procediment judicial que s’està duent en terme en contra del Govern i part de la Mesa del Parlament els reusencs han sortit al carrer per unir-se a la convocatòria que aquest matí havia anunciat l’ANC, després de l’aturada als centres de treball, a les 12h.

El crit de Reus s’alçava cap a les 19:15h amb la melodia, a una sola veu, del cant dels segadors, que aniria seguit per diferents càntics, tots reclamant la llibertat dels presos polítics i la independència. En explicades ocasions aquests càntics han estat interromputs, excepte quan l’equip de govern ha sortit al balcó de l’ajuntament. L’expectació del públic ha desencadenat un petit silenci que ha durat ben poc i ha estat copat pels crits i aplaudiments, de nou, quan la comitiva ha penjat una pancarta on es podia llegir ‘Llibertat presos polítics’.

“Sento una tremenda tristesa, indignació i vergonya pel que ha passat avui a Madrid”, ha manifestat rotundament l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en declaracions per a La Ciutat de Reus, a la qual cosa ha afegit que “avui s’ha empresonat a un Govern escollit per les urnes i el poble”. El batlle, a més, ha demanat que “la gent actuï amb calma i fermesa” i ha sentenciat que “res ens pot treure la tristesa i indignació que sentim pel que ha passat avui”. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha assegurat no tenir paraules davant d’aquests fets, però ha sostingut que continua confiant en la justícia i en què “tot se solucioni”.

L’acte ha transcorregut amb total tranquil·litat, tal com demanava l’alcalde, fins que la concentració ha finalitzat gradualment  i amb la mateixa serenor que ha començat. A hores d’ara, encara no es coneixen xifres oficials, tot i que es calcula que podrien haver assistit entre 5.000 i 6.000 persones a la plaça del Mercadal per continuar lluitant per la llibertat.