Reus celebra el Dia Mundial de l’Avellana, el 9 de desembre

El proper diumenge dia 9 de desembre és el Dia Mundial de l’avellana i a Reus es realitzaran diferents accions per la promoció gastronòmica de l’avellana DOP Reus com un dels productes del territori, juntament amb el Consell Regulador de la DOP Avellana de Reus.

L’avellana de Reus és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per consumir a qualsevol hora del dia, ja sigui crua o torrada. També és un ingredient perfecte per a ser utilitzat en la cuina, en diversitat de plats o per a l’elaboració de salses i postres.

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Avellana de Reus protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.

Accions:

Diumenge 9 de desembre a partir de les 11 h, a la plaça del Mercadal, al cor del Mercat de Nadal, es repartiran saquets d’avellana DOP Reus entre tots els seus visitants fins exhaurir existències.
Juntament amb les Associacions Comercials de la Ciutat, la Unió de Botiguers de Reus, El Tomb de Reus, l’Eix Comercial Prim Sunyer i el Passeig Comercial El Pallol, es farà una acció promocional donant presència a l’avellana DOP Reus als aparadors dels establiments adherits.
En l’àmbit del dia Mundial de l’Avellana, el dia 9 de desembre es celebra a Bolònia, Itàlia, la Fira FICO Eataly World, la fira d’alimentació més gran del mónd, on l’avellana serà el producte més destacat per ser Itàlia el segon país que més avellana produeix. En aquesta fira enguany Reus és la ciutat convidada i es celebrarà aquesta festivitat amb un brindis amb Vermut de Reus i degustació d’avellana DOP Reus.
L’Agència de Promoció de Ciutat Reus Promoció dóna suport a aquests actes per posar en valor aquest producte gastronòmic de qualitat vinculat a cultura culinària de la nostra ciutat i del territori.