Reus.cat, un dels millors portals de l’administració pública en accessibilitat web

El consistori reusenc participa aquest dimarts, 3 de juliol, en una jornada tècnica d'àmbit estatal

L’Ajuntament de Reus participa aquest dimarts 3 de juliol en una jornada tècnica d’àmbit estatal que presenta el web municipal reus.cat com una de les millors experiències del sector públic d’accessibilitat en pàgines web. L’accessibilitat web ve definida per la disponibilitat dels continguts i serveis del portal per a qualsevol persona, amb independència de les seves capacitats visuals, auditives, cognitives o motrius i independentment de la tecnologia que utilitzi. La jornada està organitzada per la Federació; Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

La participació de l’Ajuntament de Reus a la jornada ve avalada pel darrer informe de l’Observatori d’Accessibilitat web del mateix Ministeri, que situa Reus.cat com el web més ben posicionat d’entre els de les 50 poblacions més poblades analitzades, i el 22è d’entre el total de 199 webs analitzats. L’estudi està datat el novembre de 2017, i és informe periòdic dels portals de l’administració pública que té com a objectiu disposar d’informació i millorar el grau de compliment en matèria d’accessibilitat dels portals.

En la jornada, l’Ajuntament de Reus exposarà la seva experiència a la taula rodona “Els millors webs en ajuntaments”, juntament amb Benidorm, Valladolid, Pamplona, Salamanca i Gijón. La representació municipal anirà a càrrec del coordinador del Servei de Tecnologies de la Informacó i les Telecomunicacions.

La jornada va dirigida a treballadors públics encarregats del disseny i gestió de pàgines web i aplicacions mòbils públiques locals, i té com a objectiu donar informació sobre la directiva de la Unió Europea sobre accessibilitat dels llocs web.