Oberta la preinscripció als certificats de professionalitat de Mas Carandell

Els cursos no suposen cap cost econòmic per les persones que els facin

Cinc certificats de professionalitat, dotats cadascun d’ells amb 15 places, són l’oferta actual de Mas Carandell, en el marc de la convocatòria FOAP de cursos per persones preferentment en situació d’atur, i que tenen com objectiu l’ocupació.

Pel regidor de Medi ambient i Ocupació, aquestes accions formatives són una oportunitat molt interessant ja que permeten, per una banda obtenir una qualificació professional oficial (de nivell 1, 2 o 3), i per l’altra realitzar una estada de pràctiques en empreses locals que afavoreix adquirir experiència i completar l’aprenentatge. Durant aquest període de pràctiques l’empresa aprofita per valorar el treball i l’aptitud de l’alumne/a, i s’escau, pot finalitzar el procés amb una relació laboral formal a l’acabar o més endavant.

En aquests moments els cursos pendents d’iniciar són el d’Agricultura ecològica (nivell 2) a finals de gener, mentre que al febrer començaran el de Gestió i control de l’aprovisionament (de nivell 3) i el d’Operacions de gravació i tractament de dades i documents (nivell 1)

D’altra banda recentment han iniciat els cursos de Docència de la formació professional per a l’ocupació (nivell 3) i el d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (nivell 2) que encara admeten preinscripció per cobrir possibles baixes.

Preinscripcions
Els cursos, són cofinançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social, i no suposen cap cost econòmic per les persones que els facin. Per més informació o fer la preinscripció és pot consultar el web mascarandell.cat, o bé s’atendrà presencialment a Mas Carandell tots els dilluns de 9:00 a 17:00 h, i de dimarts a divendres de 9:00 a 14:00 h.

Un certificat de professionalitat és una acreditació oficial de competències, i garanteix que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball. Els requisits per accedir als cursos depenen del nivell de qualificació, 1, 2 o 3. Els de nivell 1 no exigeixen cap requisit acadèmic ni professional, els de nivell 2 demanen tenir un Graduat en ESO o equivalent i els de nivell 3 un Batxillerat o equivalent. En qualsevol cas però, si no es pot acreditar documentalment, s’hi pot accedir superant unes proves de competències clau per poder accedir.