Nous espais i activitats diferents a la segona Nit dels Museus i del Patrimoni

La Nit dels Museus es viurà el proper dissabte 19 de maig

La ciutat de Reus viu aquest dissabte 19 de maig una nova edició de la Nit dels Museus i el Patrimoni amb un extens programa d’activitats i visites nocturnes a diferents espais patrimonials. Enguany s’obriran 14 indrets i, amb motiu de la celebració de Reus Ciutat de la Música 2018, el lema que els uneix és precisament la música, amb la qual cosa s’hi podran escoltar i viure diferents propostes.

Aquest divendres 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i per aquest motiu l’endemà es proposa obrir diferents equipaments més enllà del seu horari habitual, de les 19:00 h a la 01:00 de la matinada, una experiència que permetrà gaudir del patrimoni d’una manera ben diferent. A més, la programació inclou l’obertura dissabte a les 13:00 h de l’exposició dels llibres de cor del segle XVI de la Prioral de Sant Pere, que es podrà veure a la sala del Gòtic del Museu de la plaça de la Llibertat.

La regidora de Cultura i Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha explicat que «l’objectiu que ens plantegem és acostar la cultura i el patrimoni a tota la ciutadania, tant la que ja es passeja habitualment per la ciutat com per a tota aquella que ens visita, amb la voluntat de proposar al visitant una experiència diferent i que, una vegada més, la ciutat el sorprengui».

Els espais reusencs que participen en aquesta iniciativa i que la ciutadania podrà conèixer són el Museu de la plaça de la Llibertat, el Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca, el refugi antiaeri de la Patacada, el Centre de Lectura, el Teatre Bartrina, el Teatre Fortuny, el Palau Bofarull, el Campanar de la Prioral de Sant Pere, el Saló de Plens municipal i el Gaudí Centre. A més, i com a novetat d’enguany, s’incorporen la Biblioteca Central Xavier Amorós, el Jardí de la Casa Rull, el Círcol de Reus i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació al carrer del Vent.

La Nit dels Museus i del Patrimoni té totes les activitats gratuïtes. És organitzada per l’Ajuntament de Reus, enguany amb el suport de l’Any del Turisme Cultural i de Reus Ciutat de la Música 2018, i també amb les col·laboracions d’El Círcol, el Centre de Lectura, la DO Catalunya i especialment de la Diputació de Tarragona, amb els seus equipaments a la ciutat de Reus, el Conservatori de Música i l’Escola d’Art i Disseny.

Precisament, el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivé, ha volgut manifestar que «amb encert a Reus s’ha ampliat el concepte de la Nit dels Museus i s’hi ha afegit el patrimoni. Nosaltres des de la Diputació, hem volgut contribuir amb dues visions diferents del patrimoni: la històrica, amb l’obertura del Palau Bofarull, i la contemporània, amb l’Escola d’Art i Disseny i el treball dels joves que hi estudien que és el patrimoni del futur».