Nou sistema de tarifació per les llars d’infants de Cambrils

El període d'inscripció segueix obert fins aquest divendres 11

Les dues llars d’infants públiques de Cambrils comptaran amb un nou sistema de tarifació, segons la renda de la família, a partir d’aquest curs vinent 2018-2019, el període d’inscripció del qual estarà obert fins al divendres 11. L’objectiu és fomentar la igualtat d’oportunitats per tal que totes les famílies puguin gaudir d’aquest servei de llar d’infants.

La novetat principal d’aquest sistema és que en compte d’haver-hi 4 trams de tarifació, en aquest nou curs escolar hi haurà 6 trams per poder adaptar-se a totes les necessitats. L’any passat només hi havia 4 trams (pagar el total; un 75%, un 50% o un 25% del total) i en aquest nou curs, hi hauran 6 trams amb, per exemple, una un percentatge de reduccions més alt. “Hi haurà un sistema de tarifació més gradual” ha declarat Alejandro García, regidor d’Ensenyament. Amb aquest nou sistema de tarifació, la quota màxima de les llars d’infants seria de 250 euros al mes (tram 6) i la mínima de 50 euros al mes (tram 1). Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, ha afegit que “s’intenta fer les tarifes adequades per a tota la població”.

El servei de menjador integrat en aquest sistema de tarifació també és una novetat respecte al curs passat i també compta amb 6 trams de reduccions. La quota mínima d’aquest servei és de 30 euros al mes (tram 1) i la màxima de 120 euros al mes (tram 6), preu que s’ha de sumar a la tarifació de la llar. Per tant, una família en el tram 1 pagaria un total de 80 euros al mes pel servei de menjador i de llar.

D’altra banda, independentment del nivell de renda, també es tindrà en compte altres condicions de la família com posseir el títol de família nombrosa o membres amb alguna discapacitat, que provocaran un o dos salts a la baixa en la quota total a pagar.