Més de 2.300 joves s’han implicat en les activitats i campanyes del programa EPI Jove

Aquest programa té per objectiu acostar-se als joves i a la seva realitat

El programa Espais de Participació i Informació Jove (EPI Jove) ha fet arribar les seves activitats i campanyes a un total de 2.377 adolescents i joves d’una dotzena d’instituts de Reus durant el curs 2017-2018. Aquest programa és impulsat per la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència a través del Casal de Joves i té com a objectiu acostar-se als joves i a la seva realitat a través dels mateixos joves per a detectar les seves necessitats, interessos i demandes i convertir-l es en projectes compartits.

A través del programa EPI Jove es forma un grup de corresponsals (alumnat d’instituts) que es reuneixen un cop al mes per treballar les campanyes de sensibilització, la difusió de les activitats i la preparació de les activitats. Aquest curs han estat 25 nois i noies els que s’han responsabilitzat d’exercir com a referents dels EPI Jove als seus centres. Els dotze instituts on s’ha desenvolupat el programa són el Domènech i Montaner, el Gabriel Ferrater, el Josep Tapiró, el Gaudí, el Salvador Vilaseca, el Baix Camp, el Roseta Mauri, l’Institut d’Horticultura i Jardineria, el Col·legi Mare Molas, l’Escola Puigcerver, el Col·legi Maria Cortina i el Col·legi Mare Molas.

Àmbits de treball

Durant el curs finalitzat el passat juny s’han treballat dos àmbits escollits pels mateixos joves: l’addicció als mòbils entre adolescents i joves i, d’altra banda, la prevenció del consum d’alcohol entre el jovent, campanya que s’ha realitzat en col·laboració amb la Regidoria de Salut Pública.