Mercadona confecciona un render per presentar als veïns

Després de l’assemblea veïnal, el president de l’AVV, Alfonso Berbel, ha explicat que hi ha certa aprovació del projecte però amb matisos

Els veïns de Monestir s’han reunit aquest dilluns per consensuar una posició respecte a la possible construcció d’un nou supermercat Mercadona al barri. El president de l’Associació de Veïns, Alfonso Berbel, ha explicat que els veïns han mostrat la seva aprovació tot i que amb matisos que s’acabaran de tractar en la propera assemblea. Abans d’aquesta, però, els veïns es tornaran a reunir amb Mercadona en un termini d’unes dues setmanes. En aquesta reunió, la cadena presentarà un render que posteriorment s’exposarà als veïns perquè acabin de decidir.

“El que sabem és que Mercadona ja està confeccionant plànols”, ha confirmat el president, Alfonso Berbel. Precisament, aquest és el pas que esperen els veïns per acabar de tenir una opinió suficientment formada sobre la possible construcció d’un nou Mercadona al seu barri. Segons Berbel, els veïns han mostrat la seva aprovació, “però amb matisos”, ja que volen, principalment, tenir una visió de com seria el nou supermercat. Després de la reunió entre els veïns i Mercadona, que tindrà lloc en uns 15 o 20 dies, es realitzarà l’assemblea definitiva entre els veïns, en la qual es presentaran els plànols que faciliti la cadena.

Per la seva banda, fonts de Mercadona han confirmat a La Ciutat que s’està realitzant  “un render” i que la possibilitat està “en estudi”, però encara en una fase purament inicial. Des de la cadena valenciana han insistit en el fet que estigui en estudi “no vol dir que es porti a la pràctica” i han explicat que l’empresa compta amb un departament dedicat a la cerca d’emplaçaments a Catalunya per tenir ubicacions estudiades, “per si de cas”. Per tant, la cadena també treballa en la creació d’una “borsa” d’ubicacions possibles i es tracta d’una tasca totalment habitual i diària. Igualment, les mateixes fonts també han manifestat que “evidentment, Mercadona intenta anar de la mà dels veïns de la zona”, però la decisió no només depèn d’ells, sinó també del departament d’urbanisme, tant de la Generalitat com del mateix ajuntament del municipi -per obtenir les llicències pertinents-, com de la negació amb Sòlvia, actual propietari del solar de l’antiga Sedera.

“No descarregarem els problemes de Mas Vilanova”

“No els deixarem participar”. Així de rotund ha sigut Berbel en referència als veïns de Mas Vilanova. “Sabem que tenen problemes de circulació i aparcaments”, ha explicat el president de Monestir. De fet, tal com recorda Berbel, “l’últim projecte que es va presentar per aquests terrenys va ser un aparcament”. Berbel assegura que “no descarregarem els problemes de Mas Vilanova”, i a més carrega contra el president del barri veí, Valentín Rodríguez : “sempre ha estat en contra nostra i a favor del govern”.