L’espai familiar Mas Pintat ja té a punt l’activitat per al nou curs 2019-2020

El servei es disposa amb grups i fomentem el joc com a fil conductor de les sessions

El regidor Òscar Subirats durant la roda de premsa. Foto: Cedida

L’objectiu de Mas Pintat, es facilitar un espai acollidor de trobada per les famílies, que fomenti intercanviar experiències de vida que els ajudin a “saber ser” i “saber fer” de mares i pares, i evitar l’aïllament i la solitud de les famílies amb nens i nenes petits. Des de Mas Pintat es dona suport als lligams emocionals entre els pares i les mares i els fills i les filles des d’una perspectiva sistèmica qu e facilita la mirada.

El servei es disposa amb grups i fomentem el joc com a fil conductor de les sessions. Els grups de tertúlia i que el professional facilita, potencia i condueix i el moment del joc dinamitzat pels professionals dels espais que acompanyen.

A l’espai familiar de Mas Pintat es reconeix la competència familiar i es dona valor i confiança, es respecta el dret a la diversitat, i es creu en un concepte de suport basat en el protagonisme de totes les persones implicades.

L’espai està organitzat i estructurat en diversos racons de joc sensorial, simbòlic, de construcció que hem dissenyat en funció del coneixement de diverses pedagogies com Montessori, Pikler, Lockzy, Reggio Emilia o Waldorf.

La composició dels grups és de dotze a catorze famílies amb els seus fills i filles, amb una periodicitat d’una o dues trobades a la setmana, fins a un màxim de tres. La durada és de dues hores i sempre acompanyats per dos professionals que condueixen els grups i un facilitador que acompanya els grups de tertúlia dins el mateix espai.

Aquest nou curs i com a novetat als espais familiars,  s’incorpora aquesta funcionalitat tant a les tardes com als matins, on el joc compatit amb famílies i posteriorment el moment de tertúlia amb un moment de té i cafès,  acompanyen a la conversa que el facilitador guia i dona suport.

A banda el «Fem Rusc» continuarà amb la programació iniciada des de principis d’any amb les branques d’art, literatura i contes i jocs de taula, adreçada a famílies amb infants de 5 a 9 anys, i que ha obtingut un èxit amb llistes d’espera per cada sessió programada.

Les properes seran el 2 d’octubre amb jocs de taula, el 16 d’octubre amb literatura i contes, art en família el dia 13 de novembre, i es tanca el programa d’aquest 2019, amb els jocs de taula el dia 11 de desembre, i literatura i contes el dia 18 de desembre.

El servei que Mas Pintat ofereix com a membre de la SOAF de la Generalitat (Servei d’orientació i atenció a les famílies). Un programa d’assessorament puntual en situacions de necessitats. Amb diferents perfils de professionals de coaching , psicologia , advocacia  i dietètica i nutrició.