L’Any Roseta Mauri ja està en marxa

Aquest dimecres a la tarda s’ha inaugurat oficialment l’Any Roseta Mauri amb una conferència al Palau Bofarull de la Diputació a Reus, presidida per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el president de la Diputació, Josep Poblet.

La xerrada ha anat a càrrec de la historiadora i documentalista Carme Puyol Torres, que ha centrat la seva intervenció en “Roseta Mauri (1850-1923). Una vida, una passió per la dansa”.

A més, l’acte inaugural ha comptat amb la interpretació musical de violoncel a càrrec de Jaume Fraga, i les actuacions dels ballarins Ariadna Llussà i Antonio Ayesta.

L’Ajuntament de Reus dedicarà l’any 2019 a l’artista Roseta Mauri, referent internacional del món de la dansa i que 95 anys després de la seva mort continua formant part en la programació cultural de la ciutat.

La commemoració vol retornar a la memòria col·lectiva qui va ser primera ballarina de l’Òpera de París i va meravellar el públic durant 20 anys dalt dels escenaris i vol coincidir amb un dels anys en els que es convoca el Premi Beca Roseta Mauri que es fa al Teatre Bartrina i el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri que es du a terme al Teatre Fortuny.

Una exposició extraordinària, la Nit dels Museus i del Patrimoni amb el fil conductor al voltant de la dansa o els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dansa centraran l’activitat que la ciutat prepara per a l’Any Roseta Mauri.