L’Ajuntament de Reus inicia la major plantació d’arbres dels darrers anys

L’Ajuntament de Reus ha iniciat aquesta setmana la major plantació d’arbres dels darrers anys. En concret es plantarà un total de 100 unitats, fruit del contracte adjudicat a Immobles Shopping 2018 SL, per un import de 35.116,01 (IVA inclòs). El contracte es va adjudicar el passat mes de juny, tot i que els treballs de plantació s’han començat a realitzar ara, amb condicions climatològiques més favorables a la tipologia d’actuacions que s’ han de realitzar.

Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública, afirma que “a Reus tenim una jardineria envejable i de qualitat. La jardineria i una via pública cuidada i endreçada és font de benestar de la ciutadania. Per això invertim per mantenir la qualitat de la jardineria. Perquè invertir en jardineria és invertir en qualitat de vida”.

A la ciutat hi ha uns 30.000 arbres, uns 18.000 dels quals en voreres i la resta en parcs i zones verdes. La nova plantació d’arbrat respon a treballs de reposició dels escocells que han anat quedant buits en els darrers anys en diferents carrers de la ciutat. els treballs de plantació hauran d’estar acabats en el termini màxim de 2 mesos, segons el contracte.

La jardineria de Reus segueix criteris de sostenibilitat econòmica i mediambiental. Els espais verds estan plantats amb espècies que requereixen menys recursos d’hídrics. També s’adequen els tamanys de les plantes o arbres als espais on se situen per tal d’evitar les esporgues i altres treballs manuals. Un dels altres criteris que es té en compte és la resistència que tenen les plantes a possibles plagues, per evitar i estalviar l’ús de productes fitosanitaris.

Els nous arbres es plantaran a l’avinguda de les Torres, l’avinguda de la Vall d’Aran,, carrer de Duesaigües, avinguda del Doctor Fleming, passatge de Mayner, carrer de Gaudí, passeig Mata, carrer de Campoamor, carrer del General Moragues, avinguda de Sant Jordi, carrer de Sant Celstí, avinguda de Prat de la Riba, carrer de Salvador Espriu, raval del Pallol, carrer de Sant Joan, carrer de l’Argentera, carrer de Ginesta, carrer Ferran, carrer Romaní, carrer de Doctor Gimbernat, avinguda de Jaume I, passeig Prim, camí Vell de Riudoms, carrer de Rigoberts Menchu, carrer de Miami, carrer Avellaners, carrer de Capafons, avinguda del Mediterrani, carrer Cantàbric, i carrer Astorga.

La plantació de nou arbrat és un dels quatre lots del contracte d’Obres de diverses actuacions de jardineria a la ciutat de Reus que l’Ajuntament de Reus acaba d’adjudicar per un import total de 94.235,71 euros. Les quatre actuacions són les següents:

Enjardinament de la vorera Est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer d’Argentina, adjudicat a Q Verd XXI Jardiners per un import 28.327,51 euros (IVA inclòs).
Remodelació i millora de la zona verda entre la plaça de la Sagrada Família i el carrer de Girona, adjudicat a L’Agulla construcció i serveis de paisatge SL, per un import de 22.153,31 euros (IVA inclòs).
Nova plantació d’arbrat a diversos carrers de la ciutat de Reus, adjudicat a Immobles Shopping 2018 SL, per un import de 35.116,01 (IVA inclòs).
Enjardinament i remodelació del Parc Juroca Fase I. adjudicat a Immobles Shopping 2018 SL, per un import de 8.638,88 (IVA inclòs).