La Ruta del Modernisme consolida l’oferta turística dels dissabtes al matí

Un total de 582 persones van realitzar la visita guiada a la Ruta del Modernisme «REUS 1900» des de la posada en marxa d’aquesta activitat el passat 9 de juny de 2018. Amb aquestes xifres, aquesta proposta es consolida com l’oferta turística dels dissabtes al matí. D’aquest total de visitants, un 70 % (407 persones) eren persones individuals que van realitzar l’activitat programada el dissabte al matí i la resta (175) eren estudiants de centres educatius de Reus i comarca que van realitzar la visita en grups organitzats.

Pel que fa als visitants individuals, un 90 % del total han estat catalans (366 persones), un 9 % provenien de l’Estat espanyol (38) i l’1 % restant eren visitants estrangers. Dels visitants catalans cal destacar que més de la meitat procedeixen de Barcelona i comarques (57%), seguit dels visitants de les comarques de Tarragona (19%) i dels ciutadans de Reus (12%). Els visitants procedents de la demarcació de Lleida han representat un 6% del total dels catalans i els de Girona, un 5’5%. Entre els visitants espanyols destaca clarament el visitant procedent de la comunitat valenciana, que suposo un 7% del total dels usuaris d’aquesta visita.

La valoració de la visita guiada a la Ruta del Modernisme es positiva, tenint en compte que es tracta de les dades de visitants de només 6 mesos de funcionament d’aquesta visita dinamitzada, que es va presentar en el marc de l’Any Arquitecte Caselles a Reus. 20 anys després de la creació de l’itinerari de la Ruta del Modernisme de Reus, impulsada pel a llavors Patronat Municipal de Turisme de Reus, Reus Promoció va presentar el passat mes de juny una nova proposta de turisme cultural que partia d’aquella primera ruta i volia posar en valor l’itinerari modernista pel centre de la ciutat.

La ruta del Modernisme «Reus 1900» és una visita guiada i dinamitzada per conèixer la història dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat, des de les cases Rull i Gasull fins a la casa Navàs, passant per les escoles Prat de la Riba i els edificis dels carrers Llovera i Monterols. Es tracta d’una proposta participativa, per sentir el batec de la ciutat on va néixer Gaudí, descobrir les magnífiques obres de Lluís Domènech i Montaner i sorprendre’s amb les nombroses construccions de Pere Caselles.

Surt cada dissabte de l’any a les 11’30 h des de la seu de Reus Promoció (carrer Sant Joan, 34A, davant de la casa Rull) i té una durada aproximada de 90 minuts. El preu per als adults és de 8€, 7 € per sèniors i joves de 9 a 15 anys i gratuït per a nens i nenes fins a 8 anys. Cal realitzar reserva prèvia al telèfon de Reus Promoció 977 010 670 o enviant un correu a [email protected]