La prova pilot de bus gratuït a l’hospital fa incrementar el número d’usuaris de Reus Transport

El 15% del total d’usuaris de les dues línies que connecten amb l’Hospital ha fet servir els bitllets que permeten fer el trajecte de manera gratuïta

Imatge de la parada d'autobús de l'hospital. Foto: DMJ.

L’empresa municipal Reus Transport ha decidit allargar dues setmanes més la prova pilot per promocionar l’ús del transport públic pels trajectes a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Aquest dilluns s’inicia la tercera setmana del servei gratuït. Els bitllets permeten viatjar gratuïtament a les línies 20 i 60, que connecten la ciutat amb el centre sanitari..

El 15% del total d’usuaris de les dues línies que connecten amb l’Hospital ha fet servir els bitllets que permeten fer el trajecte de manera gratuïta. Pel que fa a la L20, el percentatge d’ús de la promoció és de 14%; mentre que a la L60 és de 18%.

La promoció ha fet incrementar en un 4% el número de viatgers totals de les dues línies. Fins ara, la capacitat dels vehicles absorbeix sense dificultat l’increment de viatgers.

La regidora d’Urbanisme i presidenta de Reus Transport, Marina Berasategui, afirma: «la prova està donant resultats molt positius, els usuaris estan fent un bon ús de la promoció; i el servei de bus està incrementant el número de viatgers amb usuaris nous. La tendència ha anat a l’alça la segona setmana de la prova, amb un 4% d’increment respecte la primera; per això necessitem més temps per poder fer una avaluació acurada».

Prova pilot
Amb aquesta campanya, Reus Transport ofereix transport gratuït amb el mateixa sistema de codis QR que ja s’ha fet servir en altres ocasions, com per exemple la setmana del transport públic gratuït entre els alumnes d’institut. Els bitllets que es reparteixen a l’Hospital incorporen un codi QR per agafar gratuïtament l’autobús, només cal passar el codi pel lector que hi ha disponible a cada vehicle. El bitllet només és vàlid per a la L20 i la L60, els bitllets també estan disponibles a l’App de Reus Transport.

Dues línies per arribar a l’Hospital des de tota la ciutat
La Línia 20 cobreix el trajecte entre l’Hospital i el barri Immaculada, creuant tota la ciutat, incloent els passejos i la plaça de les Oques i l’avinguda de Sant Jordi. Els dies laborables presta servei des de les 5:23 h del matí a les 22:50 h de la nit. La Línia 60 connecta la plaça de les Oques –on es pot connectar amb la resta de línies de Reus Transport– amb l’Hospital amb menys de 20 minuts i els dies feiners circula entre les 6:33 h i les 18:32 h de la tarda.

Més de 2,6 milions de passatgers a l’any
Reus Transport promociona periòdicament l’ús del transport amb diverses campanyes per incentivar l’ús del transport públic: per Tot Sants aquesta mateixa setmana o com es va fer al setembre, amb el bus gratuït per als alumnes de secundària. En aquest cas, el setembre de 2019 la campanya per als estudiants va ser un èxit i es va tancar amb una mitjana de més de 1.000 viatges diaris. En només una setmana, es van fer 5.327 viatges gratuïts validats amb codis QR que es van repartir als alumnes de tots els instituts i centres de secundària de la ciutat.

L’any 2018 Reus Transport va tancar amb 2,62 milions de passatgers i la previsió és superar la xifra aquest 2019.