La nova programació d’estiu als centres cívics de Reus afavorirà la interrelació

Aquest divendres, 18 de maig, es realitzarà una festa amb un tast de cervesa per presentar aquest programa, als jardins del Mas Juroca

“Trenquem amb la programació habitual dels centres cívics”. Així ho ha anunciat la regidora de Participació i Ciutadania, Montserrat Flores, durant la presentació de la nova programació ‘Amb tocs d’estiu’. Amb l’objectiu de què “els centres cívics s’utilitzin de manera lúdica i compartida”, segons Flores, s’ha volgut imprimir un toc diferent al programa d’estiu, una estació de l’any que convida a sortir al carrer i facilita que es puguin realitzar algunes activitats “més lúdiques i festives” que no es poden dur a terme durant la resta de l’any. Aquesta nova programació gira al voltant de “dues línies de possibilitats”: la més tradicional, amb tallers i cursos -tot i que també s’han adaptat- i una altra més innovadora, amb activitats puntuals més obertes i de carrer. Totes dues, però, amb un mateix objectiu: afavorir la interrelació entre persones i entitats.

Amb la voluntat que la gent se senti part de la comunitat dels centres cívics, la programació d’estiu, enguany, experimenta alguns canvis, adaptant-se a aquesta estació i al trencament que, normalment, suposa respecte a la resta de l’any. “S’ha buscat donar un toc més modern, obert i de carrer”, ha explicat la regidora. D’aquesta manera, es vol incidir en el fet que els centres cívics, a més de ser espais d’informació, també són “espais de participació i lleure”, on intervenen diferents persones i entitats.

“Dues línies de possibilitats”

En aquest sentit, s’ha obert una nova línia d’activitats més centrades en la participació de la ciutadania, amb “tocs d’estiu”, com indica el nom de la mateixa programació. Així doncs, s’ofereixen activitats puntuals i de carrer, durant els mesos de juny i juliol, com caminades, xerrades, degustacions, balls i jocs, que tenen per objectiu demostrar que les persones es poden relacionar des de diferents àmbits. Entre les propostes hi ha activitats com ara ioga al parc, ball a la plaça, dibuixar al museu, vesprades de ball folk i de monòlegs, jocs al carrer, visites a exposicions, etc.

Igualment, es manté la línia tradicional dels centres cívics amb les propostes més habituals com els tallers i els cursos. En aquesta línia, Flores ha explicat que aquest tipus d’activitats es continuen realitzant per les persones que estan interessades, tot i que també “amb un enfocament diferent, més lúdic i estiuenc”. Per això, es proposen diferents formats, com cursos més curts i adaptats a diferents situacions. Per exemple, alguns cursos d’idiomes s’adapten a l’ús de la llengua “per viatjar”, i altres tallers es realitzaran “a la fresca”, com un de guitarra o el de costura.

La interrelació entre les entitats

Flores també ha posat l’accent en el paper de les entitats als centres cívics. Per aquest motiu, aquest estiu es tornarà a repetir ‘Nits d’entitats, les entitats estan de festa’, un programa que afavoreix la interrelació i la possibilitat de crear sinergies entre les entitats que s’ubiquen als centres cívics i aquelles que estan vinculades per proximitat.

Una tast de cervesa inaugurarà la programació

Per donar a conèixer tota la programació i “reforçar la continuïtat de l’hivern cap a l’estiu”, en paraules de la regidora, s’ha organitzat una festa. Tindrà lloc aquest divendres, 18 de maig, a partir de les 19h, als jardins del Mas Juroca. Els assistents podran gaudir d’un tast de cervesa dinamitzat, i tot amenitzat amb música.