La Lliga Contra el Càncer serà la beneficiària de la donació de la Vermutada

La 7a edició d'aquest esdeveniment arriba aquest dissabte, 9 de juny, a la plaça Mercadal

Arriba la 7a edició de la Vermutada popular de Reus, per tercer any consecutiu amb una finalitat solidària més enllà del caràcter festiu de l’esdeveniment. Aquest dissabte, 9 de juny, la plaça Mercadal acollirà l’esdeveniment -des de les 12h fins a les 14h-, on se servirà Vermut Miró, acompanyat del tradicional aperitiu amb patates i olives. Enguany, l’entitat beneficiària de la donació especial que es realitza en el marc de la Vermutada serà la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Un cop més, el Vermut esdevé l’element promocional de Reus en la 7a edició de la Vermutada Popular. Aquesta proposta, que va néixer de la mà dels Amics del Vermut de Reus i comarca, s’inclou dins un ampli ventall d’iniciatives al voltant d’aquest element característic de Reus, segons ha apuntat la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles. Durant la Vermutada hi haurà animació musical, a càrrec del grup Piccola Orquestra, de la companyia Traüt espectacles.

La regidora també ha destacat l’aspecte solidari de l’esdeveniment, ja que es realitzarà una donació a partir de la venda de tiquets -que es fa a un preu simbòlic-. En aquesta edició, l’entitat beneficiària serà la Lliga Contra el Càncer de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, en un any especial per l’entitat, ja que arriba al seu 25è aniversari, com ha detallat el seu director, David Ortega.

La imatge de la Vermutada i l’etiqueta del Vermut ‘Jorbor

D’altra banda, la imatge del cartell de la Vermutada 2018 ha estat escollida en la segona edició del certament Miró&Art, organitzat pel Gremi de Galeries d’Art i Vermut Miró. Enguany, els participants s’havien d’inspirar en Joan Brossa, amb motiu de la celebració de l’Any brossa que tindrà lloc el pròxim any 2019, segon ha explicat el director general de Vermuts Miró, Carles Prats. L’artista distingit ha estat Claire Jame Dupain amb l’obra ‘Invisible Brossa’.

Per tercer any consecutiu, a més, Vermuts Miró continua etiquetant el seu vermut formulat amb avellana per homenatjar a diversos personatges locals. Enguany, l’artista escollit per protagonitzar l’etiqueta és Jordi Boronat, recentment desaparegut, per això aquesta especialitat portarà el nom de ‘Jorbor‘, ha explicat Prats. Boronat va ser un dels referents de l’escena local, gràcies a la seva capacitat camaleònica per representar tot tipus de personatges. L’etiqueta d’aquesta edició especial -que es presentarà en ampolles de 187ml– ha estat dissenyada per Sergi Herrera, d’Estudi Ovni Comunicació, i amb una fotografia de Bartolomé Pluma. A més, la recaptació per la venda d’aquesta ampolla també es destinarà a la causa solidària.

‘El Masclet’, Vermuter de l’any 

Finalment, el col·lectiu ‘El Masclet’ serà el guardonat amb la distinció de Vermuter de l’Any, que atorga l’entitat Amics del Vermut, en reconeixement a la seva tasca de difusió del vermut de Reus.