La Guàrdia Urbana sentencia a un conductor per donar positiu en un control d’alcoholèmia

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat

Segons informa la Guàrdia Urbana, aquest dimecres 23 d’agost, a les 05:43 h a la plaça de Sant Francesc, una patrulla policial ha aturat un ciclomotor Aprilia SR50 i ha instruït diligències judicials al conductor, de 35 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, en haver donat un resultat positiu de 0,93 mg/l d’alcohol en aire espirat a la prova d’alcoholèmia que se li va practicar.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.