La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a dos conductors per positiu d’alcoholèmia

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït aquest cap de semana diligències judicials contra dos conductors per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

El dissabte 29 de setembre, a les 1:04h, a l’avinguda de Falset, agents de la Guàrdia Urbana van realitzar la prova d’alcoholèmia al conductor d’un vehicle Tata Àrea, un veí de Reus 53 anys, el qual va donar un resultat positiu de 0,65 mg/l d’alcohol en aire espirat. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, i que una vegada finalitzades seran enviades al Jutjat de Guàrdia.

A les 14:50h, al passeig Prim, aran d’un accident de trànsit, agents de la Guàrdia Urbana van practicar la prova d’alcoholèmia al conductor d’un turisme Audi A3, un veí de Reus de 62 anys, el qual va donar un resultat positiu de 0,69 mg/l d’alcohol en aire espirat. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l’efecte de l’alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d’aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.