La Guàrdia Urbana de Reus aixeca enguany 1.900 actes contra actes incívics

El gruix dels comportaments incívics denunciats estan vinculats a l’oci nocturn

Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus. Foto: Cedida

La Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 1.893 actes en relació a actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn, entre els mesos de gener i juliol d’enguany. La xifra demostra com el cos municipal de seguretat manté la pressió policial contra l’incivisme en els darrers anys. Durant tot l’any 2018, la Guàrdia Urbana va aixecar 2.557 actes relacionades amb incompliments de l’Ordenança de Civisme.

Les instruccions de mantenir la pressió policial venen motivades per la voluntat del Govern de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals.

La principal preocupació de la ciutadania en matèria de seguretat continua sent l’incivisme. En aquest sentit, una de les línies prioritàries de la Guàrdia Urbana és continuar treballant en la conscienciació ciutadana en relació a les conductes incíviques, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania.

El consum d’alcohol (784) i miccionar (543) a la via pública continuen sent els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana, seguits per embrutar la via pública (79) i les molèsties per sorolls (49). L’oferiment (38) i sol·licitud (27) de relacions sexuals a la via pública també figuren entre les actituds denunciades.

El gruix dels comportaments incívics denunciats estan vinculats a l’oci nocturn. Però els problemes no solen venir donats pels locals, sinó pels clients que quan surten o es troben al carrer no respecten el descans dels veïns. La Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produïr a la via pública.

La Guàrdia Urbana i els locals d’oci nocturn fan campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s’informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.