La façana del Gaudí Centre serà blava en motiu del Dia Nacional de les Llengües de Signes

Imatge de la façana del Gaudí Centre

La façana del Gaudí Centre serà de color blau aquest divendres dia 14 de juny amb motiu de la commemoració del Dia Nacional de les Llengües de Signes. Aquesta iniciativa respon a la petició feta per la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) per tal que la ciutat de Reus col·labori amb aquest dia.

La Federació Mundial de Sords va assignar el color blau turquesa al col·lectiu de persones sordes a nivell internacional, després que el Consell de Ministres declarés el 2014 que el dia 14 de juny és el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, que engloba la llengua de signes espanyola i la llengua de signes catalana.

Aquest dia mundial és una oportunitat per cridar l’atenció de la societat per tal que conegui aquest llenguatge que fan servir les persones sordes, promoure el seu ús i normalitzar-lo.

La façana del Gaudí Centre
El passat mes de novembre es va realitzar un canvi en la il·luminació de la façana del Gaudí Centre amb un nou sistema d’enllumenat led, que permet oferir un gran ventall de gammes cromàtiques, tan a nivell de colors, com d’intensitat i freqüència del canvi de tonalitats.

Aquesta versatilitat en la il·luminació, permet identificar l’edifici en dies concrets, com a mostra de solidaritat en esdeveniments, jornades i campanyes determinades.