La desena edició de la Reus Viu el Vi 2018 es multiplica

El certamen acollirà la Primera Mostra del Vermut de Reus

Del divendres 1 al diumenge 3 de juny es celebrarà, al recinte de la Plaça de la Llibertat, la Reus Viu el Vi 2018. Es tracta de la desena edició de la fira dels vins de les Denominacions d’Origen de l’àmbit de la Cambra de Comerç de Reus. I per celebrar aquesta efemèride la fira es multiplica, amb més de 80 cellers representats i una nova oferta complementària, la Mostra del Vermut de Reus. Una aposta de l’organització per centralitzar tots els fabricants de vermut que fins ara havien estat presents a la fira però de manera disgregada.

Precisament la Mostra, que estarà oberta cada dia, tindrà un especial protagonisme el dissabte i el diumenge al matí. De les 12 a 14.30h només obrirà l’àrea del vermut de Reus situada a l’inici de la plaça. Hi seran representades les vuit marques locals (Cori, Miró, Yzaguirre, Rofes, Or del Camp, Olave, Fot-li i Iris-De Muller) i també es podran tastar dues marques convidades: el Vermut Lacuesta, produït per les Bodegas Martínez Lacuesta de la Rioja, i l’aperitiu Cap de Ruc, del celler Ronadelles de Cornudella.

Per poder participar d’aquest tast de vermuts els assistents podran adquirir un got de vidre especial del Vermut de Reus a dos euros i mig que inclourà dos tastos de vermut. També s’oferiran patates (de la marca Piqué, originària de Reus) i olives (de la marca Masrojana, del territori) al preu d’un euro cada ració. I per sis euros i mig es podrà adquirir el lot sencer que inclourà, també, el barret oficial de la Mostra. Els primers dos-cents clients que comprin el tast de vermut s’enduran, gratuïtament, el ventall oficial de la Mostra. Aquesta promoció es mantindrà tan dissabte com diumenge.

Per la tarda la fira obrirà en la seva totalitat i amb la mecànica habitual en l’horari de 17.30 a 23.30h el divendres i dissabte i de 17.30 a 22.00h el diumenge. Els assistents podran comprar el lot de tast per un preu de 13 euros que inclou: copa oficial, 5 tastos, el portacopes, el catàleg de la fira i la possibilitat de guanyar el barret oficial de la fira.

Tot això per poder tastar les més de 100 referències que oferiran els 85 cellers representats (veure relació al final del document). En total hi haurà més d’una cinquantena d’estands oberts al públic.

Com és habitual en aquesta edició també s’ha convidat un consell regulador forà. Es tracta d’una de les denominacions d’origen de referència al país, concretament la DO PENEDÈS.

El certamen també disposarà, a la coca central de la plaça, de l’àrea gastronòmica on es podran triar diverses especialitats al preu de dos euros i mig. És el cas de la tapa que elabora el cuiner Gerson Ribal per la DOP Siurana i que enguany es servirà únicament divendres. Aquesta tapa inclourà, gratuïtament, una degustació de qualsevol dels vins de la DO Catalunya que hi hagi a la fira i que és possible gràcies a la col·laboració del Consell Regulador d’aquesta DO. A més a més hi haurà nou proveïdors diferents que presentaran les seves creacions molt vinculades al territori.

La fira s’inaugurarà oficialment el divendres 1 de juny a les set de la tarda. I l’acte comptarà amb la presència del President de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu. D’aquesta manera es vol posar en valor la sensibilitat que el port ha demostrat històricament amb el sector vinícola a l’hora de contribuir, logísticament, en l’exportació dels vins del territori.

Com és habitual l’acte inaugural comptarà amb la participació d’un element festiu amb voluntat de refermar aquesta vocació ciutadana de la REUS VIU EL VI de sumar-se a les coses de ciutat en una època tan sensible com la festa major. En aquesta ocasió el convidat serà EL LLEÓ DE REUS amb l’objectiu d’ajudar a la campanya que els seus impulsors han engegat per construir el lleó petit que s’incorporarà al seguici petit de la ciutat.

Finalment, pel que fa al recinte de la fira, enguany es torna a apostar per l’actuació de dos DJ que punxaran en directe. I s’instal·laran dues carpes al mig de la coca central que serviran per millorar el confort del visitant.