La depuradora acull la visita de La Vitxeta

La depuradora de Reus acull la visita de l’alumnat de La Vitxeta que vol acabar amb «el monstre de les clavegueres». reus.cat

L’alumnat de 4t de l’escola La Vitxeta de Reus, convidats per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, han visitat aquest dilluns, 3 de febrer l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de la ciutat, en el marc del projecte pedagògic que els ha dut a investigar el “monstre de les clavegueres” els darrers mesos.

Al llarg del primer trimestre de curs, l’alumnat de 4t de l’escola ha fet una important recerca sobre l’impacte que tenen els residus sòlids que la ciutadania llença al vàter, en forma de tovalloletes humides i altres residus d’higiene personal com bastonets, cotonets i apòsits femenins. Un “monstre de les clavegueres” que té greus conseqüències econòmiques i ecològiques.

L’alumnat ha treballat de manera científica, tot estudiant diversos productes i comprovant la seva degradació en l’aigua. “Gràcies a aquesta investigació, ens vam adonar que hi ha molta manca d’informació sobre aquest material i que la majoria de marques de tovalloletes no etiqueten bé els seus productes”, s’explica al web de l’escola.

És per això que la recerca va fer un pas endavant, en decidir “comunicar l’existència del monstre als nostres companys d’escola”, mitjançant diverses accions: cartells informatius, divulgació de mesures i consells de consum responsable, la realització de vídeos i l’enviament de cartes de conscienciació a diverses institucions, empreses i supermercats.

L’alcalde de Reus va ser una de les autoritats que va rebre la carta en qüestió, amb la qual cosa va felicitar l’alumnat per la iniciativa, i els va convidar a conèixer el funcionament de la depuradora d’aigües de la ciutat. L’alcalde s’ha sumat a la visita, que s’ha fet aquest matí a primera hora, i ha volgut destacar “la importància que té per a la societat que els nens i les nenes creixin convençuts que poden contribuir a la millora del seu entorn”.