La cavalcada de Reus tornarà a tenir un rei Baltasar de pell negra

L'Ajuntament es compromet a treballar perquè sigui així, després d'anys sense trobar representants

L’Ajuntament de Reus treballa perquè la cavalcada de la ciutat torni a tenir enguany un rei Baltasar negre, sense pintar. El consistori s’ha compromès a buscar una persona de pell negra, tot plegat després de la repercussió de la campanya ‘#BaltasarDeVeritat’, de ‘Casa nostra, casa vostra’. La capital del Baix Camp ja havia comptat anteriorment amb la participació de persones negres que havien representat aquest rei, però des del 2013 era una persona blanca embetumada la que feia el paper. Segons el consistori, la tria del Baltasar es fa mitjançant una llista d’espera a la qual s’apunten els veïns que tenen la il·lusió de repartir màgia.
Hi va haver un període en què un col·lectiu de senegalesos se’n van fer càrrec, però es va acabar dissolent. Aleshores, trobar una persona de pell negra que volgués assumir el rol de Baltasar va resultar complicat.

Girona, l’altra ciutat gran que encara comptava amb un rei embetumat, va anunciar que la cavalcada tindrà per primer cop un Baltasar “de veritat” després de 62 anys.