Junts per Reus ajudarà les famílies amb un xec bebè

El xec serà bescanviable a les botigues de Reus per productes per al bebè

La candidatura de Junts per Reus anuncia la creació d’un xec bebè per als nounats del municipi, una mesura amb el doble objectiu de reforçar les polítiques socials del municipi – especialment les de família – i la de foment del comerç local, atès que l’ajuda de l’Ajuntament anirà vinculada a unes despeses específiques a realitzar en comerços reusencs.

Aquesta proposta s’emmarca dins les polítiques socials que Junts per Reus ja ha anat desenvolupant des de l’Ajuntament en els darrers anys i forma part de les mesures que la candidatura impulsarà en el proper mandat municipal per afavorir les famílies de Reus.

Ajudar les famílies

Junts per Reus és conscient de la importància de les famílies i que el naixement d’un nou fill o filla genera una despesa important per als pares. Per això, proposa una mesura que permetrà afrontar millor les despeses generades per un nounat.

Els beneficiaris d’aquesta proposta seran les famílies empadronades a Reus, amb residència efectiva en el municipi i en les quals s’hagi produït una variació a la unitat familiar amb el naixement d’algun nounat.

Afavorir el comerç local

El xec bebè que rebran les famílies serà bescanviable únicament en els comerços de Reus que participin de la iniciativa i servirà únicament per a l’adquisició de productes per al bebè: alimentació, higiene, roba, farmàcia, articles complementaris o de similar naturalesa per garantir el bon ús del xec.

El fet de lligar les polítiques socials de família amb el comerç és un dels pilars de la mesura i Junts per Reus es compromet a obrir un diàleg amb les associacions comercials per valorar com implementar l’ajuda, de manera que el comerç local en sigui també partícep.

Altres mesures

Les polítiques socials vinculades amb la família de Junts per Reus també inclouen la millora i creació d’espais i parc infantils i de descans per a famílies, així com la creació de preus específics per facilitar l’accés de les famílies als espais esportius, culturals i d’oci municipals amb una tarifa especial (preu màxim per família).

Per altra banda, Junts per Reus continuarà amb la política de mobilitat que preveu la reserva de places en aparcaments públics per a famílies i dones embarassades, com una mesura per facilitar la convivència.

Finalment, l’alcaldable de Junts per Reus, Carles Pellicer, s’ha compromès a dur a terme un Pla de Suport a les Famílies amb la participació de les associacions implicades, per complementar i ordenar els ajuts en un Pla integral.