Una jove sense llar de Reus formarà part del projecte #HomelessEntrepreneur

Per poder iniciar el seu canvi i transformació s'ha activat la primera fase del programa, que consisteix a fer una jornada de treball setmanal de dues hores al Centre Cívic Ponent

Una persona sense llar de Reus ha estat triada, segons valoració tècnica de la Regidoria de Benestar Social, per formar part del projecte #HomelessEntrepreneur, creat per l’emprenedor i consultor digital nord-americà establert a Barcelona des de fa anys, Andrew Funk. Aquest projecte està estructurat en 10 departaments i 3 fases, que presten els seus serveis a cada persona del programa. Es tracta d’un model de gestió pensat per adaptar-se a cada cas específic.

Pablo, com és diu el resusenc, com a condició indispensable, ha passat a formar part del programa mitjançant l’acceptació d’una carta de compromís signada amb l’organització. Per poder iniciar el seu canvi i transformació s’ha activat la primera fase del programa, que consisteix a fer una jornada de treball setmanal de dues hores al Centre Cívic Ponent, per evitar així desplaçar a Pablo de l’entorn social.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «aquesta iniciativa és una de les fórmules innovadores que estem incorporant al treball amb les persones sense llar que entitats i serveis socials, plegats, ja estem fent a Reus. És innovadora per què empodera la persona que es troba sense llar i la motiva a trobar una feina que li agradi i que sigui el motor per sortir de la situació en què es troba a partir d’un seguiment i un suport individualitzat».

Actualment, a Reus, des del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) s’està treballant amb unes 15 persones sense llar de diverses maneres. L’objectiu és conèixer aspectes com els perfils i els entorns on aquestes persones presenten major vulnerabilitat, per tal de poder acompanyar-les en el procés de superació de la situació en què es troben. Un treball que ha de permetre a l’Ajuntament definir recursos i millorar les polítiques d’atenció a les persones sense llar.