El Vermut de Reus també s’incorpora al ‘Menja’t el Mercat’

Enguany, els paradistes oferiran més d'una vintena de tapes, algunes amb innovacions i altres que conserven les receptes més tradicionals

La festa gastronòmica del Mercat Central de Reus escalfa motors. Només queden 10 dies perquè l’emplaçament es vesteixi de “festa” de la mà de la popular proposta ‘Menja’t el Mercat’. El proper dissabte 26 de maig, els paradistes del mercat oferiran una vintena de tapes i els assistents podran gaudir també de diverses activitats per tota la família, des de les 19h fins a les 23h. Com a novetat, enguany es realitzarà una degustació del Vermut de Reus amb un estand per promocionar les vuit marques d’aquest distintiu de la ciutat.

Per primer cop, Reus Promoció tindrà un estand promocional on es podran degustar les 8 marques que conformen el distintiu Vermut de Reus: Miró Yzaguirre, Iris, Rofes, Cori, Olave, Fot-li i Or del Camp. A més, “en aquest espai s’informarà sobre aquesta beguda centenària de Reus”, com ha explicat la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles. La regidora ha valorat la 8a edició de la popular proposta gastronòmica del Mercat com “un èxit dels paradistes” i una forma original per “atreure nous públics” en un “ambient festiu”.

Una vintena de tapes

Per la seva banda, el president dels paradistes del Mercat Central, Ildefonso Vidal, ha detallat que enguany els paradistes oferiran més d’una vintena de tapes. “Molta gent ha innovat”, ha apuntat Vidal, amb tapes com un remenat de bolets i espàrrecs, rosbif d’herbes del Montsant, caprici argentí, arròs negre… Mentre que també es mantindran algunes de les receptes més tradicionals com l’arròs cremós de botifarra negra, pa torrat amb carpaccio de bacallà macerat o bé la font de xocolata amb fruites, entre altres.

“Hem mantingut els preus”, ha continuat explicant Vidal, per tant, un any més les tapes es podran adquirir per 2 euros i les begudes per 1’50 euros. Els tiquets es podran adquirir des d’aquest divendres, 18 de maig, a les parades, o bé el mateix dissabte 26 de maig als dos punts d’informació que hi haurà al Mercat. Igualment, tornarà a estar disponible el tiquet combinat, amb un paquet de 5 consumicions -tres tapes i dues begudes- per 9 euros. Aquest tiquet, a més, incorpora un descompte d’un euro per comprar a les parades del Mercat fins al 16 de juny. Respecte al pàrquing, es regalarà una hora de pàrquing gratuït a totes les persones que hagin deixat el vehicle al Pàrquing de les Oques, el vespre del 26 de maig.

Dansa, música i Instagram

La degustació de les tapes anirà acompanyada d’altres actes amb la dansa i la música com a protagonistes. Per una banda, es realitzarà una dansa amb espectacle, a càrrec del grup SoulDance, de les 18:15h a les 19:30h. Paral·lelament, de 18:30h a 19:30h, s’estarà realitzant també el taller de cuina ‘Tapes de festa per a tota la família’. Posteriorment, de les 19:30h a les 20:30h, actuaran dos cors de música Gospel -Sons de Gospel i Singtònics-. Per acabar, la nit de les tapes anirà precedida d’un concurs d’Intagram “per fer més visible el Mercat a les xarxes socials”, segons el president dels paradistes. El Mercat Central regalarà tres tapes, dues begudes i una bossa de compra a totes les persones que segueixin el perfil d’Instagram @mercatsdereus i que publiquin una foto del Mercat Central amb l’etiqueta #MenjatelMercat2018 arribant a un mínim de 100 m’agrades abans del 25 de maig.