El raval de Santa Anna serà un passeig comercial durant la campanya de Nadal

El raval de Santa Anna serà d’ús exclusiu per a vianants durant la campanya de Nadal. L’Ajuntament tancarà el carrer al trànsit de vehicles amb el doble objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible —amb la pacificaci&oacute ; del trànsit al centre de la ciutat—, i promoure la dinamització comercial, prioritzant la mobilitat a peu.

Precisament, la proposta de transformar el raval en zona de vianants va sorgir dels propis botiguers del vial, que van traslladar una recollida de signatures a l’Ajuntament perquè estudiés el suggeriment.

La conversió del raval es farà ara de manera provisional, del 29 de novembre al 29 de febrer. Paral·lelament, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per a la redacacció del projecte urbanístic per a la transformació definitiva del vial en zona d’ús exclusiu per a vianants.

Campanya de Nadal
Aquesta campanya de Nadal —del 29 de novembre al 29 de febrer—, els divendres, dissabtes, festius d’obertura comercial i vigílies de festius, d’11:00 a 21:00h, el raval de Santa Anna es convertirà en un passeig comercial d’ús només per a vianants.

Fruit de la col·laboració del Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat, i l’Agència Reus Promoció, l’Ajuntament ha elaborat un projecte, dels qual aquesta setmana s’han iniciat els treballs per materialitzar-lo.

El trànsit de vehicles es prohibirà pel raval de Santa Anna, i es redirigirà pels carrers de Doctor Robert, de la Selva del Camp i de l’Amargura. Per fer-ho, s’instal·laran pilones extraïbles a la plaça de Catalunya i al carrer de Santa Anna.

La proposta garanteix l’accés a l’aparcament col·lectiu privat del carrer de Salvador Espriu. El vial es farà de doble sentit de la marxa en el tram entre el pàrquing i el carrer de l’Amargura. Aquesta nova configuració comporta refer la cantonada de la vorera del carrer de l’Amargura, i reubicar els contenidors i l’aparcament per a motocicletes. Els treballs s’han iniciat aquesta setmana

El projecte també manté l’accés per a vehicles de residents, de serveis i de logística als carrers de l’interior del tomb de ravals. Serà a través del carrer de Santa Anna. Igualment, s’instal·laran dues noves pilones al carrer d’en Vilar i a la plaça de la Farinera, i es canviarà el sentit de la circulació del carrer de Casals per reordenar la circulació a l’interior del tomb de ravals.

Finalment, el projecte preveu instal·lar una nova regulació semafòrica per al trànsit de vianants i de vehicles a la confluència del carrer de l’Amargura, el carrer de Llovera, la plaça de Pintor Fortuny i la plaça de la Llibertat.

Projecte definitiu
En paral·lel a aquesta actuació provisional, l’Ajuntament traurà en breu a concurs públic el contracte per a la redacció del projecte urbanístic per a la transformació definitiva del raval de Santa Anna en zona de vianants.

El sistema haurà de ser versàtil; i el carrer podrà ser totalment per a vianants o d’ús compartit. A l’espera de la proposta que presenti l’adjudicatari, inicialment es pensa en un paviment a un sol nivell tant de vianants com de vehicles. L’adjudicatari també podran plantejar un sistema de smart cities per regular trànsit.