El PSC qualifica de greu error del govern, tancar grups de P3 abans de la preinscripció

El portaveu del PSC exigeix solucions reals i urgents a la ‘pitjor gestió del govern en matèria educativa de la història’ pel desgavell ocasionat

“La mobilització de mestres i famílies a l’escola Isabel Besora demostra el greu error del govern de tancar grups del P3 abans de la preinscripció”. Aquesta és la conclusió del portaveu del Grup Municipal del PSC, després del manifest fet públic per la comunitat educativa d’aquest centre, que titlla de “nefasta” la planificació del govern em matèria educativa i malda per recuperar una línia.
Després de la decisió del govern de tancar un grup de P3, el centre ofereix 25 places, tot i haver-hi una previsió de 20 germans. I en la preinscripció, hi ha hagut un excés de demanda, amb 30 peticions. En aquest sentit, Martín ha remarcat que si el govern no hagués anunciat el tancament del grup, moltes més famílies haurien triat aquest centre com a primera opció, igual que ha passat a d’altres centres de la ciutat. “El govern ha perjudicat el procés de preinscripció, limitant el dret de moltes famílies a triar centre per a l’educació dels seus fills perquè n’hi ha moltes que sabent que tindran problemes per accedir en determinats centres, ja han descartat el que per ells era la primera opció” , ha insistit.
Martín ha recordat, un cop més, que el govern era coneixedor del padró i fa dos anys que sabia la qualitat de nens que ara entrarien a P3 i podia haver fet una bona planificació, posant de manifest que “la decisió d’obrir, a darrera hora, un grup a l’Eduard Toda és insuficient, perquè minimitza el problema però el resol”.
El portaveu socialista dóna la raó als pares i mestres que en el manifest asseguren que es perjudiquen centres per beneficiar-ne d’altres. I en aquet sentit assegura que “mai abans un govern de la ciutat havia provocat divisió i confrontació entre centres. Estem davant de la pitjor gestió del govern en matèria educativa de la història”.
“Li demanem que no prengui més decisions que malmetin l’educació i li exigim que aporti solucions reals urgents al desgavell ocasionat”, ha reblat.