El Museu incrementa un 25% els usuaris el 2018 i arriba gairebé a les 30.000 persones

Suposa un increment de 5992 visitants respecte l’any 2017

Durant l’any 2018 el conjunt d’equipaments que es gestionen des de l’àrea de Museus i Patrimoni ha tingut un total de 29619 visitants, fet que suposa un increment de 5992 visitants respecte l’any 2017 (un 25,3%). Si donem un cop d’ull als darres tres anys i fem una comparativa veurem que el creixement és una continuïtat de l’any anterior.

Durant l’any 2017 el conjunt d’equipaments que es gestionen des de l’àrea de Museus i Patrimoni van tenir un total de 23627 visitants, fet que ja va suposar un increment de 4469 visitants respecte l’any 2016 (un 23%). Sense cap mena de dubte, una de les principals causes d’aquest increment va ser la celebració de la Capital de la Cultura Catalana, però també les activitats que es van realitzar a l’entorn d’equipaments patrimonials com la Bòbila de Sugranyes i el Refugi antiaeri de la Patacada.

Per contra l’increment d’enguany es concentra en els dos museus, fruit, d’una banda de l’èxit de les diverses exposicions que s’hi han realitzat, de les quals se’n destaquen tres:

Aproximacions Cretatives. Col·lecció Beep d’Art Electrònic (Museu de Salvador Vilaseca)
Reus, motor econòmic del sud de Catalunya. 100 anys del Foment Industrial i Mercantil (Museu de Salvador Vilaseca)
Coses de Reus. Un viatge des de la vila a la ciutat (Museu de Reus)
També contribueixen al creixement activitats que han posat a la llum del públic en general les tasques que menys visibilitat tenen del Museu , com són les restauració del nostre patrimoni. En aquest sentit el procés de Restauració de la Marededéu adormida de segle XV ha tingut un notable èxit amb 1.139 visitants.