El Mercadal culmina el paquet d’inversions en la millora del paviment del nucli antic

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Via Pública, ultima el paquet d’actuacions de millora del paviment dels carrers del nucli antic de la ciutat, que representa una inversió de 48.500 euros. Aquesta setmana els operaris han iniciat els treballs a la plaça del Mercadal, la darrera de les actuacions previstes. Actualment, les obres s’estan executant als carrers Barreres, de la Concepció, de la Racona i de l’Abadia. En aquest tres carrers ja s’h a actuat en el paviment de llambordes i en breu s’intervindrà en el paviment de pedra rosada.

Els treballs de reparació, arranjament i millora dels paviments de diversos carrers situats al nucli antic de la ciutat estan adjudicats a l’empresa Disseny de paviments i obres SJB. Fins ara ja s’han realitzats als carrers del Galió, d’Aleus, de la Galera, de Pubill Oriol, d’en Vilar, de Rosich, de Santa Anna, Monterols, i a la plaça de la Farinera.

El contracte preveu diferents tipus d’actuacions als vials de l’interior del tomb de ravals segons la problemàtica que presenten i el tipus de paviment, els quals són de pedra calcària, de pedra granítica o de llambordes.

Les zones del nucli antic on s’actua són aquelles que es troben deteriorades, desgastades o envellides pel pas del temps. Les zones i criteris d’actuació els fixen els serveis tècnics de la Brigada Municipal, que s’encarrega de la direcció tècnica de l’obra.

Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública, afirma que amb aquesta actuació “el Govern de Reus manté el seu compromís amb la posada al dia de la via pública de la ciutat i, especialment en aquest cas, contribueix a la projecció de la ciutat per tractar-se d’una zona molt transitada i de referència com és del nucli antic”.