El Geoportal de l’Ajuntament de Reus s’actualitza amb la localització de nous serveis

L’Ajuntament de Reus ha incorporat novetats al Geoportal, el mapa web de la ciutat, que integra en una mateixa plataforma el mapa virtual de Reus amb serveis avançats de localització, i informació cartogràfica. Les noves utilitats milloren i amplien les prestacions que ofereix el servei, amb informació nova relacionada amb serveis municipals i els límits administratius.

Les principals novetats incorporades són les següents:

Parades d’autobús: A la finestra emergent, s’ha afegit la foto específica de cada parada. Prement sobre la icona d’informació es mostren les línies de bus que passen per la parada, i informa del temps real d’espera fins l’arribada a la parada del autobús de cada línia.
Línies d’autobús: S’han actualitzat les línies d’autobús. Al clicar a sobre de qualsevol línia de bus, s’obre una finestra emergent millorada, amb informació del recorregut, connexions, i parades de la línia.
Sentits circulació viària: S’ha creat aquest servei per veure els sentits de circulació representats amb fletxes direccionals de tots els vials de Reus. La seva visualització s’adapta a la escala o zoom de visualització, per facilitar la lectura i interpretació.
Aparcaments: S’ha actualitzat el servei diferenciant els aparcaments entre els Gestionats per l’Ajuntament, Privats i Àrea d’aparcament Provisional. Als aparcaments de l’Ajuntament a través de una finestra emergent de cada un d’ells, a “informació”, ens informa de la disponibilitat de places lliures en el moment de la consulta.
Contenidors soterrats i en superfície: S’ha afegit la seva localització amb informació i detalls.
Divisions administratives: Poden ser sobreposades entre si: Districtes electorals, col·legis electorals, àmbits de col·legis electorals, i barris. A més, s’ha millorat la navegació amb una nova capa gràfica sensible al posicionament del cursor oferint informació del àmbit sobre el que es situa. Al clicar sobre els diferents àmbits s’obté una finestra emergent informativa.
Números de districte i números de seccions censals: S’han afegit per la seva visualització i impressió a demanda.
El Geoportal ha estat impulsat pel departament de Cartografia del Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Reus. A través d’aquesta eina, es posa a l’abast de la ciutadania la informació territorial i de serveis de l’Ajuntament.

A través del Geoportal, l’usuari pot trobar geoposicionats els principals serveis disponibles a la ciutat, pot realitzar amidaments per conèixer les distàncies precises entre punts o calcular àrees i desnivells, accedir a l’Streetview de Google sense sortir del Geoportal, veure l’evolució històrica de la ciutat a través de les ortofotos aèries o fer cerques per carrer, coordenades GPS o referència cadastral, entre altres utilitats. Es tracta d’una eina àgil, senzilla i que s’adapta als dispositius mòbils, amb una alta precisió gràfica. Aquesta solució s’ha desenvolupat en la seva totalitat mitjançant una plataforma de programari lliure i oberta, d’acord a l’aposta tecnològica de l’Ajuntament de Reus per aquest tipus de tecnologies.