El Gaudí Centre s’il·lumina de blau amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis

La façana del Gaudí Centre s’il·luminarà aquest dijous dia 14 de novembre de color blau amb motiu del Dia Internacional de la Diabetis, amb el propòsit de donar a conèixer les causes, símptomes, el tractament i les complicacions associades a la malaltia. La incidència d’aquesta es troba en augment i continuarà així si no es comença a prevenir.

La diabetis és una malaltia metabòlica que es caracteritza perquè l’organisme fa un ús escàs de la glucosa. Aquesta, que és un sucre, actua com a font d’energia per tal de dur a terme els processos vitals. Si el cos no la pot aprofitar, s’acumula a la sang i aquesta provoca una hiperglucèmia (augment de glucosa a la sang). La diabetis és una malaltia crònica que requereix un bon control metabòlic per evitar o frenar possibles complicacions a llarg termini. Aquesta jornada se celebra des del 2007.

Aquest hivern passat es va realitzar un canvi en la il·luminació de la façana del Gaudí Centre amb un nou sistema d’enllumenat led que permet oferir un gran ventall de gammes cromàtiques, tant a nivell de colors, com d’intensitat i freqüència del canvi de tonalitats.

Aquesta versatilitat en la il·luminació permet identificar l’edifici en dies concrets, com a mostra de solidaritat en esdeveniments, jornades i campanyes determinades.