El Centre de Normalització Lingüística inscriu per als cursos de català del 14 al 18 de setembre

Es prioritzen els de nivell Inicial i Bàsic però s’ofereixen cursos de fins al nivell superior, presencials o en línia, i tallers complementaris

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) informa que comença el període d’inscripció per a nou alumnat el dia 14 de setembre de 9 a 13.30 i els dies 17 i 18 de 9 a 13.30 i de 17 a 19 h, i les classes començaran el 19 i 20 de setembre per als cursos que van des del nivell Inicial al Superior (C2).
El CNL destaca que per al 2018, la prioritat s’estableix clarament a promoure l’accés als primers coneixements de la llengua catalana, sobretot per afavorir l’acollida lingüística de les persones nouvingudes, i per aquest motiu s’han programat dos nivells Inicials (un dels quals es farà descentralitzat, concretament a l’Escola Misericòrdia), que tenen matrícula gratuïta, i set nivells Bàsic 1.
Segons la presidenta del CNL i regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, “l’aprenentatge de la llengua catalana és clau perquè les persones que han arribat fa poc a Catalunya o que no saben parlar en català es puguin relacionar amb normalitat en el seu i perquè tinguin més oportunitats a l’hora de trobar feina”.
Quant als cursos en línia amb el Parla.cat, des d’aquest setembre seran trimestrals i per tant permetran a l’alumnat cursar tres mòduls en un any escolar. Amb aquest canvi organitzatiu, els cursos del Parla.cat, que a Reus es poden seguir des de l’intermedi 1 al Suficiència 3 amb tutoria, tindran el mateix calendari que els cursos presencials, i per això serà possible passar d’una modalitat a l’altra quan hi hagi canvi de trimestre, si l’estudiant així ho desitja
També s’ofereix el nivell Superior (C2) a distància i presencial a Cambrils (intensiu dimecres a la tarda) o a Reus (intensiu el divendres a la tarda).
D’altra banda, el CNL amplia la seva oferta formativa amb taller pràctics per treballar determinades habilitats, més enllà dels cursos generals per obtenir els certificats oficials de llengua catalana. Aquesta tardor, és el torn dels tallers “Parlar en públic” i “Comunicacions administratives”. El primer es farà els dilluns i dimecres de 19 a 21 h del 15 d’octubre al 14 de novembre. Aquest taller s’adreça a persones que parlen en català però que se senten insegures a l’hora de parlar en públic en una reunió de la feina, de l’escola, en una assemblea, en un acte… L’altre s’adreça a persones que treballen a l’Administració pública, col•laboren activament en una entitat, són treballadors de l’àrea administrativa d’una empresa o voldrien treballar en feines d’aquest tipus i serà els dimarts i dijous de 16.30 a 18.30 h del 16 d’octubre al 20 de novembre.
El CNL està situat al Mas Vilanova, al c. de l’Àliga de Reus 1, entre el passeig de Misericòrdia i el carrer del Pare Manyanet. Es pot demanar més informació al 977 12 88 61.
També es pot consultar el cercador de cursos per obtenir informació de tots els que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística a tot Catalunya.