El 21 de setembre Reus lluita contra l’Alzheimer

Les entitats comercials de la ciutat sumen esforços per col·laborar amb l’Associació d’Alzheimer de Reus i aconseguir diners per destinar a la lluita contra aquesta malaltia

Imatge de la presentació del proper 21 de setembre amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer. Foto: Laura V-M

La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha presentat la jornada que se celebrarà el proper dissabte 21 de setembre, a la plaça d’Evarist Fàbregas, amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer.

Una jornada en la qual les entitats comercials de la ciutat: el Tomb de Reus, la Unió de Botiguers de Reus, l’Eix Comercial Prim Sunyer i els Mercats de Reus, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus a través de l’Agència de Promoció de Ciutat, “sumen esforços per col·laborar amb l’Associació d’Alzheimer de Reus i aconseguir diners per destinar a la lluita contra aquesta malaltia”, ha esmentat el representant dels comerciants i president del CC El Pallol, Pau Salvadó.

D’altra banda, la presidenta de l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp, Cori Sánchez, ha donat a conèixer el nou centre terapèutic d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer a Reus, un espai pioner que es podrà visitar durant els dies 26,27 i 28. I és que actualment hi ha 1.200.000 persones diagnosticades d’Alzheimer a Espanya i es considera que entre un 30% i 40% de persones que tenen la malaltia, no estan diagnosticades.

Les activitats del dissabte 21 

  • D’11:00 h a 13:30 h Atraccions infantils, inflables, circuits amb bici i llits elàstics. Tiquets 1,5 €.
  • 12:00 h Presentació institucional a càrrec de la presidenta de l’Associació, l’Alcalde de Reus i associacions de comerciants. En finalitzar hi haurà una actuació dels Xiquets de Reus.
  • 14:00 h II Concurs de Paelles i Arrossos organitzat pel Casal Despertaferro. Tiquets 15 € (venda anticipada al Casal 12 €)
  • Actuació de “Los Ritmos de Rumba” a càrrec de Sabor Rumba Catalana.
  • 18:00 h Actuació de dansa a càrrec de Souldance.
  • Exhibicions artístiques a càrrec de la Jove companyia de Dansa del Centre de Lectura i berenar gratuït amb coca i xocolata
  • 19:00 h Actuació del cantautor reusenc Ariel Santamaria.
  • 20:00 h Actuació musical del reusenc Joan Masdeu.
  • 20:30 h Batucada a càrrec de Reusamba 2.0.

L’Associació d’Alzheimer

L’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp és una entitat sense ànim de lucre constituïda per treballar contra els efectes de la Malaltia d’Alzheimer a la comarca del Baix Camp.

En l’actualitat, l’Associació compta amb un total de 269 socis i 15 voluntaris. Durant la jornada del dia 21 aquell qui ho vulgui, per 20€ l’any, es podrà fer soci per tal d’ajudar i mostrar la seva solidaritat.