Dispositiu municipal amb motiu de les eleccions generals del 10 de novembre

Imatge recurs d'una de les urnes. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Reus ha previst aquest diumenge, 10 de novembre un ampli dispositiu de mitjans humans i materials per facilitar el desenvolupament i difusió de la informació durant la jornada de les eleccions a les Corts Generals. Els avanços de participació i l’escrutini a Reus es podran seguir, com en altres convocatòries electorals, a través del web municipal www.reus.cat i específicament al web eleccions.reus.cat, així com al perfil oficial de l’Ajuntament a les xarxes socials Twitter @reus_cat i Facebook, amb l’etiqueta #EleccionsReus; i al canal municipal a Telegram @ReusCatNoticies.

Les dades de participació referents a Reus es podran seguir mitjançant els canals municipals a les 14:00, les 18:00 i les 20:00h. Un cop es tanquin els col·legis electorals, a les 20:00h, s’aniran incorporant els resultats de l’escrutini dels vots emesos. Totes les dades s’oferiran en referència al global de la ciutat, i també per col·legis i districtes electorals. Cal tenir en compte que aquestes dades hauran de ser oficialitzades per la Subdelegació del Govern de l’Estat i per tant el seu valor és merament informatiu. Al web municipal també s’hi poden consultar les dades dels comicis anteriors i els col·legis electorals, entre altres informacions.

Els perfil oficials de l’Ajuntament de Reus a les xarxes socials permetran conèixer també les dades de participació i els resultats, així com les possibles incidències als col·legis electorals i altres informacions d’interès.

L’Ajuntament de Reus ha renovat recentment el web d’eleccions i ha incorporat mapes interactius que permeten a l’usuari plasmar sobre el plànol de la ciutat totes les dades que es van generant al llarg de la jornada electoral. L’eina ofereix la possibilitat de comparar dades actuals i històriques i fer múltiples combinacions i comparacions sobre el mapa de Reus.

L’Ajuntament de Reus instal·larà a l’Oficina del Padró d’habitants (carrer de Sant Joan, antic hospital) el centre de consulta censal. Des d’aquest punt, i al llarg de tota la jornada electoral (de 9:00 h a 20:00 h), s’informarà i s’atendran de manera presencial els dubtes de la ciutadania en qüestions relacionades amb el cens. Igualment, l’Ajuntament ha habilitat un nou espai dins de la Carpeta Ciutadana perquè qualsevol persona empadronada a Reus pugui consultar per via telemàtica quin és el seu col·legi electoral, la secció censal i la mesa on vota, sense necessitat de desplaçar-se a l’Oficina del Padró. L’Ajuntament també destina treballadors municipals a tots els col·legis electorals per informar i resoldre els possibles dubtes de la ciutadania sobre les dades del cens.

A fi i efecte que la jornada electoral es desenvolupi amb tota normalitat i sense incidents, un total de 115 persones de l’Ajuntament treballaran el dia de les eleccions. Abans, dissabte, un equip de muntadors i el personal de la Brigada Municipal posarà a punt les taules i els col·legis electorals.

Els equips de treballadors municipals que es desplegaran amb motiu de les eleccions són els següents:

43 representants de l’Administració als col·legis electorals, responsables de vetllar pel correcte funcionament de les votacions i de l’escrutini, d’assessorar el president de taula i de recollir les dades
13 persones en punts d’informació
47 agents de la Guàrdia Urbana
2 conserges
2 persones al Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions
2 persones a Secretaria
3 persones a la Direcció de Comunicació Corporativa
3 persones al departament de Població