Detecten un brot de coronavirus a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Afecta als pacients ingressats a les plantes de medicina interna i sociosanitari i a quatre treballadors del centre hospitalari

Imatge de l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus. Maria Comabella.

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus va notificar ahir dimarts un brot de coronavirus que afecta als pacients ingressats a les plantes de medicina interna i sociosanitari del centre. El nombre de casos confirmats fins el moment és de 26, dels quals 14 corresponen al sociosanitari i 12 a la planta de medicina interna. 

Pel que fa a la planta del sociosanitari es va detectar un primer cas en una persona usuària que va presentar simptomatologia i que va donar positiu en la prova PCR. Davant d’aquesta situació  es realitza un cribratge a tots els pacients ingressats en la mateixa planta i es diagnostiquen en total 14 casos positius, dels quals 12 són asimptomàtics. 

A la planta de medicina interna es detecta un primer cas el 19 d’agost. El 24 d’agost es detecten dos nous i el 25 d’agost es realitza un cribratge a tots els pacients de la planta de medicina, en aquest estudi es confirmen 4 casos, tots ells amb simptomatologia respiratòria. Posteriorment, el 31 d’agost, es repeteix el cribratge i es detecten 7 nous casos, tots ells asimptomàtics. 

Mesures preses a l’Hospital

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha informat als familiars dels pacients i ha restringit les visites tant al sociosanitari com als usuaris de la planta de medicina interna. Durant els pròxims quinze dies no es permetrà la presència d’acompanyants a les àrees de medicina interna i sociosanitària. Pel que fa a la informació als amb familiars dels residents aquesta es comunicarà sempre que el pacient no manifesti el contrari entre les 13 i les 17 hores mitjançant una trucada telefònica. 

A la resta de l’Hospital es manté la presència d’un acompanyant per pacient entre les 9 h i les 13 h. i únicament i en casos excepcionals i prèvia valoració per part de l’equip assistencial serà possible ampliar el nombre d’acompanyants. 

Igualment, es manté un circuit d’entrada i un de sortida al centre, amb indicadors al terra, cintes de separació i dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les portes d’entrada i accessos a les diferents àrees: consultes externes, radiologia, urgències, unitat de cures intensives, entre altres.