Descobert un banc al Parc de Sant Jordi per rebutjar la TRANSfòbia

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Memòria TRANSgènere aquests dimecres s’ha dut a terme una jornada per visualitzar aquest col·lectiu dins el món LGTBI i que ha finalitzat amb la descoberta d’un banc al Parc de Sant Jordi, pintat amb la bandera TRANS. A l’acte hi han assistit l’Alcalde de la Ciutat, Carles Pellicer; la regidora de Participació, B on Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i altres regidores del consistori, que han volgut mostrar el seu rebuig a la TRANSfòbia.

Els actes han començat a les 10:00 h del matí, amb una pujada a les xarxes socials del Casal de les Dones, d’una entrevista a dues persones TRANS explicant la seva experiència. Mitja hora més tard s’ha fet un acte penjant la bandera TRANS a la façana del Casal de les Dones, i finalment, s’ha descobert el banc del parc, en un conjunt d’actes que ha estat organitzat pel Departament de Polítiques d’Igualtat de Gènere de la regidoria de Participació, Bon Govern i Ciutadania.

El dia 20 de novembre es commemora el Dia Internacional de la Memòria TRANSgènere com a homenatge a les víctimes de la transfòbia, producte de la por, el rebuig i l’odi contra les persones d’aquesta condició. Aquest dia el va crear al 1998 Gwendolyn Ann Smit, una dissenyadora gràfica transsexual i activista, en memòria de Rita Hester, una afroamericana trans assassinada el 28 de novembre de 1998 a Massachusetts.

Cal recordar que el Casal de les Dones acull el PADS (Punt d’Atenció a la Diversitats Sexuals) per tal de fer atenció a totes aquelles persones del col·lectiu LGBTI que ho necessitin així com a les seves famílies. El PADS es va obrir el 2017 amb l’objectiu de donar informació i suport en qualsevol tema que les persones usuàries puguin necessitar.