Cs sol·licita que s’imparteixi formació en reanimació cardiopulmonar als centres educatius de Reus

Juan Carlos Sánchez (Cs) explica que, amb l’adhesió al projecte “Kids Save Lives”, els alumnes d’entre 12 i 18 anys de Reus “podran aprendre a fer una reanimació cardiopulmonar amb èxit i ajudar a salvar vides”

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim dilluns una iniciativa perquè els centres educatius de la ciutat ofereixin formació en reanimació cardiopulmonar (RCP), amb l’objectiu de contribuir a incrementar la taxa de RCPs amb resultat positiu. El portaveu de Cs, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que el Consell Europeu de Reanimació va impulsar el 2015 “la declaració i el projecte Kids Save Lives, adreçada a nens i adolescents de tot el món per a la seva formació en RCP”.

Sánchez ha manifestat que “l’aturada cardíaca és la primera causa de mortalitat a Europa” i que “hi ha 20 vegades més morts per RCPs sense èxit que per accidents de trànsit”. “Una manera efectiva de reduir aquestes morts és la formació en RCP. Quan s’ensenya els nens com es realitza, ells es converteixen en els millors transmissors d’aquesta formació, ja que la fan extensiva a la seva família i amics, i això pot evitar moltes morts”, ha argumentat.

Per això, Cs demanarà al Ple que l’Ajuntament de Reus s’adhereixi al projecte “Kids Save Lives” i que sol·liciti a la Generalitat que, a través del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), imparteixi formació en RCP als alumnes d’entre 12 i 18 anys dels centres educatius de la ciutat. “Educant els nens en aquestes tècniques es poden salvar moltes vides”, ha assegurat Sánchez.

A més, Cs tornarà a presentar al Ple la seva moció perquè el consistori s’adhereixi al conveni amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per tal que es puguin realitzar determinats tràmits de trànsit des de l’Ajuntament de Reus, sense haver de desplaçar-se a Tarragona. “Al Ple de juny el govern ens va dir que Reus ja estava adherit a aquest conveni i vam retirar la moció, però hem comprovat que, tal com ja crèiem, els tràmits que aquest conveni preveu que puguin realitzar-se des de dependències municipals no poden fer-se a Reus. Per tant, demanem que se signi el conveni o que, si realment ja està firmat, es faci efectiu”, ha detallat el portaveu de la formació taronja.

Per últim, Sánchez ha explicat que Cs també formularà al Ple una pregunta sobre la denúncia que va interposar Cs davant la Guàrdia Urbana el passat mes de setembre per l’incompliment de l’Ordenança de Civisme per part d’entitats i formacions polítiques que “van empaperar la plaça Prim amb cartells i enganxines sobre la consulta il·legal de l’1-O”. “Volem saber si el govern ha multat aquestes entitats i partits per embrutar la ciutat i, si no ho ha fet, que expliqui per què”, ha afegit el portaveu.