El crit en rebuig a la sentència contra ‘la manada’ es fa sentir a Reus

La plaça Mercadal ha acollit una concentració que, gràcies a la concurrència de gent, s'ha convertit en una manifestació per alguns carrers de la ciutat

Una resposta contundent. Així ha estat la concentració que s’ha produït a partir de les 20h, d’aquest dijous 26 d’abril, a la plaça Mercadal en rebuig a la sentència contra ‘la manada’. La decisió judicial ha rebaixat la pena dels cinc acusats, considerant que no es va tractar d’una violació sinó d’un “abús sexual continuat”. Un cop més el Mercadal ha acollit un capvespre reivindicatiu, durant el qual també s’ha commemorat el Dia de la Visibilitat Lèsbica. La concentració ha estat doble, donat que hi ha hagut una primera convocatòria de les Joventuts Socialistes, a les 19h, en la qual han estat present alguns regidors com Montserrat Flores i el portaveu del PSC, Andreu Martín.

Tot i això, la segons convocatòria, de la mà de col·lectius activistes com l’Hora Violeta, ha tingut més èxit de participació. Tant és així que després de llegir el manifest -en el qual s’han recollit els noms de totes les dones assassinades durant aquest 2018 i s’ha condemnat la injustícia espanyola-, s’ha decidit continuar amb una manifestació pels carrers de Reus. “Ni submisa, ni passiva; dona lliure i combativa!” i “si ella diu no, és violació!” han estat algunes de les consignes que s’han repetit durant el recorregut. Un cop més, els carrers de Reus han estat testimoni dels crits reivindicatius d’una part conscient de la societat que ja no vol callar.