Cloenda del projecte Aprenentatge Productiu, d’estades formatives d’alumnes d’ESO a empreses

La regidoria d’Ensneyament i Política Lingüística i el departament d’Ensenyament de la Generalitat han celebrat aquest divendres, 7 de juny al Centre Cívic del Carme l’acte de cloenda del curs 2018-2019 del projecte d’aprenentatge productiu d’estades formatives d’alumnes d’ESO a diverses empreses. Un total de 17 alumnes de 3r i 4rt d’ESO han participoat en el projecte, fruit del conveni signat entre el departament i l a regidoria per a desenvolupar mesures de diversificació curricular en dos instituts de Reus —l’institut Gaudí i l’institut Josep Tapiró— durant el curs 2018-2019.

El programa contribueix a l’èxit formatiu dels alumnes, a reduir l’absentisme i l’abandonament prematur escolar, mitjançant estades formatives en entorns productius. Així, el resultat immediat en la majoria dels participants és la recuperació de la confiança en sí mateixos, la millora de la relació envers l’institut, la millora de les seves expectatives, el coneixement real d’entorns professionals, i l’increment de la motivació per continuar la seva formació.

En l’acte de cloenda d’aquest divendres, els alumnes han explicat la seva experiència i els aprenentatges fets a les empreses. A l’acte hi han estan convidats els representants de les empreses i organitzacions que els han acollit.

Les empreses i entitats que aquest curs han col·laborat en el projecte són les següents:

Pneumàtics Reus SL
La Lluna a Cullerades
Llar Infants El Barrufet
Escola Marià Fortuny
Escola Puigcerver
EBM Margalló
Taulers Sotoca SL
Peluqueria Espe Cano
Càritas Interparroquial
Laura Triquell Garrido
Pneumàtics Reus SL
Brigades -Ajuntament De Reus
Centre Hípic Reus QMT
Intersport Quinze SA
Inditex
Joan i Josep de la Cruz
Escola Mowgli