Castells, elements festius i sardanes culminen un Sant Jordi espectacular

L’exhibició castellera dels Xiquets de Reus, la cercavila de diferents elements festius i l’encesa del Drac, el Drac petit i la Víbria, la presentació de la Festa de l’Arbre de Maig i la ballada de sardanes han posat un magnífic punt i final a una espectacular diada de Sant Jordi que ha tingut la plaça del Mercadal com a epicentre l’any que la ciutat és Capital de la Cultura Catalana. El bon temps ha animat a milers de persones a passejar i comprar llibres i roses per la plaça i molts carrer s de la ciutat. Des de bon matí s’han pogut visitar les parades. Un total de 91 entitats, 10 floristeries, 10 llibreries i 4 mitjans de comunicació han disposat de parades al Mercadal, a la plaça del Castell i als carrers adjacents a la prioral de Sant Pere.

La programació de Sant Jordi ha estat àmplia intensa. Al migdia, l’alcalde, Carles Pellicer, acompanyat de diversos membres del consistori, ha ofert la recepció institucional als autors locals a les 13:00 h al saló de plens de l’Ajuntament. Uns minuts abans també s’ha ofert una recepció al cineasta local Oriol Tarragó, guardonat recentment a diversos festivals de cinema pel seu treball com a dissenyador de so. L’alcalde li ha lliurat el guardó Fem Cinema a Oriol Tarragó amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i en reconeixement a la seva brillant trajectòria.

El dia de Sant Jordi les Biblioteques Municipals de Reus també han acompanyat els autors que han volgut signar llibres a la plaça del Mercadal de 10:00 a 13:00 h i de 18:00 a 20:00 h. Aquest espai torna ser l’epicentre de la festa de Sant Jordi durant tota la jornada.

Les entitats protagonitzen una aplicació digital
Com a novetat d’aquest Sant Jordi i fruit d’una proposta de la comissió d’entitats de Sant Jordi que col·labora amb la Regidoria de Cultura, enguany s’ha estrenat un aplicatiu digital que presentava totes les entitats participants a la diada i les localitzava a l’indret en què tenien la parada. El web http://santjordireus.cf ha estat produït de manera voluntària pel tècnic assessor en noves tecnologies Ferran Mas i ha permés accedir a la informació d e contacte de totes les entitats que s’impliquen amb la festa de Sant Jordi.

Concurs a Instagram
La comissió de Sant Jordi també ha organitzat un concurs a Instagram coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Les bases del concurs es poden consultar també des del web i per participar-hi cal seguir @reuscapitalcultura i etiquetar les fotos amb #SJREUS2017 i #santjordireus. Es poden penjar tantes fotos com es desitgi. Les fotos es podien fer arribar des de les 16:00 h del dissabte 22 d’abril fins a les 23:59 h del diumenge 23 d’abril. Mentre duri el concurs es po dran realitzar les votacions a la millor proposta a través d’un “m’agrada”. Les 10 propostes més votades seran valorades pels membres del jurat. El dimarts 25 d’abril es reunirà el jurat del concurs i determinarà quines són les tres millors fotografies en funció de l’originalitat i la creativitat.

L’Ajuntament de Reus presenta el “Llibre verd” de privilegis de la ciutat
El mateix diumenge a les 18:00 h, a la sala Anton Borrell del Palau Municipal s’ha presentat per part de l’Arxiu Municipal de la digitalització del “Llibre verd” de l’Ajuntament de Reus amb una conferència del doctor en Història Ezequiel Gort. Aquest volum és el llibre de privilegis de la ciutat de Reus (s. XVI-XVII), que a partir d’ara serà accessible per a la ciutadania a través de l’Internet.

Mata-segells Reus CCC 2017
Durant la Diada de Sant Jordi el Grup Filatèlic i de Col·leccionisme de Reus ha presentat al vestíbul de l’Ajuntament el mata-segells dedicat a Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, realitzat per Correus per commemorar aquesta efemèride.