Aprovats els projectes executius per millorar i recuperar el passeig de la Boca de la Mina

L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest dijous, 9 de maig al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’edicte de l’aprovació definitiva dels projectes executius de a l’operació de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina de Reus: Passeig Boca de la Mina, Parc de les Olors i Jardí Agrari del Camp.

El tres projectes es van aprovar definitivament el 29 d’abril per decret de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, una vegada finalitzat el termini d’exposició pública del projecte.

El passat mes de febrer, l’Ajuntament de Reus va obrir al públic una exposició per donar a conèixer al conjunt de la ciutadania el projecte de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina al vestíbul de l’edifici de l’antic hospital. L’exposició estava produïda pel Museu de Reus en coordinació amb Batlle i Roig Arquitectes, autors del projecte d’intervenció urbanística. La mostra va estar coincidint amb el termini administratiu d’exposició pública del projecte

La intervenció urbanística al passeig planteja tres àmbits d’actuació: el Passeig, el Jardí Agrari del Camp i el Parc de les Olors.

El passeig. El projecte inclou una actuació urbanística troncal de condicionament del passeig que mantindrà el caràcter natural de l’espai, en millorarà les condicions de drenatge i il·luminació, i permetrà recuperar elements de valor històric.
El Jardí Agrari del Camp. Un nou espai públic de 7.709m2 estructurat com una parcel·la agrícola amb voluntat productiva, educativa i de lleure. El jardí dels fruiters i el jardí dels horts permetran recuperar la relació entre els ciutadans de Reus i la seva agricultura més propera.
El Parc de les Olors. Una nova zona verda per a descans i lleure, de 10.687m2, que posa en relació el passeig amb el Barranc del Molí. El sistema de recorreguts permet gaudir d’una experiència sensorial a l’entorn d’un conjunt de plantacions d’espècies aromàtiques agrupades per la seva gama cromàtica.