8 detinguts en el desmantellament de 2 organitzacions de tràfic de drogues a Reus

Forma part de l'última fase d'una operació de la Guàrdia Civil en què s'han arrestat 25 persones

Vuit persones han estat detingudes en el desmantellament de dues organitzacions de tràfic de drogues al barri Gaudí i Sant Josep Obrer de Reus (Baix Camp). A més, dos membres de les organitzacions se’ls ha pres declaració com a investigats. Dijous es van fer cinc registres domiciliaris on es van intervenir 1.210 plantes de marihuana, 26 grams de cocaïna, 18 d’haixix, 5.700 euros en efectiu, una arma de fogueig, un vehicle i utensilis per la manipulació i venda de droga. Aquesta ha estat la darrera fase d’una operació que la Guàrdia Civil va iniciar a finals del 2016 i que ha permès desmantellar quatre organitzacions criminals que operaven en aquests barris de Reus i a Campclar i Bonavista, a Tarragona. En total, hi ha hagut 25 detinguts i tres investigats.
L’operació ha estat dirigida pel titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus. Es va iniciar al barri Gaudí de Reus, quan es va detectar un clan familiar dedicat al tràfic de drogues al detall i al robatori de substàncies a altres organitzacions narcotraficants. Aquesta organització disposava de diversos domicilis on traficava amb tot tipus de substàncies. Després de les primeres investigacions, la Guàrdia Civil va constatar que els responsables d’aquesta organització col·laboraven amb membres d’altres organitzacions de Reus i Tarragona.

Així, al maig, es van fer quatre registres en domicilis utilitzats per la venda al detall, on es van intervenir diverses quantitats de substàncies, diners en efectiu i instruments per la venda de droga i va acabar amb quatre detinguts.

A partir d’investigacions policials, es va conèixer l’existència d’una altra organització afincada als barris de Bonavista i Campclar dedicada al cultiu, elaboració i distribució de derivats cannàbics, que va permetre constatar l’autoria d’un robatori de 330 plantes de marihuana d’una finca de Les Borges del Camp, que van ser intervingudes per la Guàrdia Civil a l’interior d’un vehicle que havia fugit.

En la segona fase de l’operació, es van intervenir 250 plantes de marihuana en dos escorcolls Bonavista i Campclar, on es van detenir sis persones com a presumptes autores de delictes de robatori amb força i defraudació de fluid elèctric, a més de pertinença a organització criminal i tràfic de drogues.

La Guàrdia Civil va detectar l’existència de dues xarxes més a Reus, que a més de la relació amb les organitzacions de Tarragona, també operaven de manera individual. La primera es dedicava al cultiu, elaboració i tràfic de drogues -es van intervenir 6.150 grams de cabdells de marihuana. També es va fer un escorcoll en una finca rústica a Riudoms, on es van localitzar diverses quantitats de droga, una arma de foc i munició. En aquest cas, es van detenir dues persones com a presumptes autores de tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes.

D’altra banda, la segona organització, a més d’estar relacionada amb el narcotràfic, també es dedicava al tràfic d’armes. Alguns dels membres van ser interceptats a finals de juliol en un control a Benicarló, i al vehicle es van trobar tres armes de foc i munició.

En total, en aquesta operació -batejada com Cancerbero- s’han detingut 25 persones i se n’ha investigat tres. En total, s’han intervingut 2.439 plantes de cànnabis sativa, 9.650 grams de cabdells de marihuana, 186 grams d’heroïna, 52 grams de cocaïna, quatre armes de foc reals, una arma de fogueig, una pistola Taser, 112 cartutxos de munició, cinc vehicles i 6.000 euros.