4ª Trobada d’escoles del projecte “Escacs a l’escola”, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn

Es tracta de centres on els mestres s'han format per treballar en la implantació d'aquest joc dins l'horari lectiu

Més de 260 alumnes de 3r de Primària de vuit centres educatius de Reus i el Baix Camp han participat aquest dijous al matí a la 4ª Trobada d’escoles del projecte “Escacs a l’escola” promogut pel Departament d’Ensenyament. Es tracta de centres on els mestres s’han format per treballar en la implantació d’aquest joc dins l’horari lectiu i que han posat en comú la seva feina a través del torneig no competitiu organitzat aquest dijous a les dependències de la Llotja de Reus.

Les escoles participants han estat l’Escola Misericòrdia, La Vitxeta, Marià Fortuny i General Prim, de Reus, l’Escola Ramon Sugrañes (Almoster), el Col·legi Sant Rafael (la Selva del Camp), l’Escola Josep Fusté (Alforja) i l’Escola Josep Maria Soler i Gené (Montbrió del Camp).

Els objectius del Pla Educatiu d’Entorn que s’han volgut assolir amb aquesta trobada són el foment dels escacs en l’àmbit escolar atès l’alt valor pedagògic i cognitiu que aporta als practicants d’aquesta modalitat esportiva i fomentar-ne la vessant lúdica entre els infants i contribuir a ampliar el nombre d’escoles de Reus que participen en aquesta activitat.