Reus reitera amb fermesa el seu suport a l’acord del Prat

"No volem polèmiques absurdes que no tenen cap sentit i provoquen desconcert", manifesta l'alcalde Carles Pellicer

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, en una compareixença amb la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Martina Berasategui i el portaveu del grup del PSC, Andreu Martín. CEDIDA

L’Ajuntament de Reus ha volgut sortir al pas de veus escèptiques a l’acord del Prat, que preveu l’execució de la reivindicada estació intermodal i la connexió amb Barcelona en 30 minuts amb alta velocitat. “L’estació té un projecte redactat fa més de deu anys, no és una idea nova; ens sentim còmodes amb l’acord de l’Estat i la Generalitat”, ha manifestat Carles Pellicer, en una compareixença aquest divendres al migdia.

“No volem polèmiques absurdes que no tenen cap sentit i provoquen desconcert”, ha etzibat. Pellicer ha respost així a unes valoracions del president de la Cambra de Comerç, en relació a la connexió directa de l’aeroport de Reus amb la ciutat de Barcelona, i no amb el del Prat.

L’alcalde ha fet lectura d’una declaració institucional de la Comissió d’Infraestructures -integrada pel Govern de Reus i el grup municipal del PSC- per esvair tota ombra de dubte sobre l’acord per a l’ampliació de l’aeroport del Prat, sobretot arrel aquestes declaracions de la Cambra de Comerç, esperant que la connexió directa amb Barcelona sigui “temporal” i que s’acabin connectant els aeroports.

“L’estació intermordal sempre s’ha plantejat seguint els models de París i Londres, on els aeroports complementaris al principal connecten amb la capital, no amb l’aeroport”, ha remarcat l’alcalde. “És que si no connectem amb Barcelona no té cap sentit, evidentment hi ha altres possibilitats, però el nostre interès és connectar amb la massa crítica de la ciutadania de Barcelona”, ha repetit Pellicer.

“És una infraestructura important per al territori, tothom ha d’estar alienat per avançar en un model intermodal d’àrea metropolitana, ara toca centrar-se en el desplegament de l’acord i en el calendari; aquest Ajuntament només fa declaracions respecte a informacions oficials contrastades.”, ha conclòs.