Reus reforça l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat durant l’onada de fred

L’Ajuntament de Reus reforça aquest cap de setmana l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat amb motiu de les baixes temperatures provocades per la borrasca Filomena. Des de la Regidoria de Benestar Social, s’ha activat el reforç de trucades a les persones grans en situació de vulnerabilitat a través de l’empresa de Teleassistència i s’han donat indicacions d’allotjar a les persones sense sostre que la Guàrdia Urbana pugui localitzar al carrer o en llocs on faci molt de fred.

Es tracta d’una activitat coordinada pels diferents departaments municipals implicats en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat amb l’objectiu d’informar la ciutadania i d’atendre a les persones que ho puguin necessitar. En aquest sentit, treballen conjuntament serveis com Serveis Socials, Guàrdia Urbana, Emergències i Protecció Civil, Brigades Municipals i Salut.

En situacions de risc per fred, l’Ajuntament de Reus també fa una crida a les famílies, en especial a les que tenen cura de gent gran i infants, a prendre les mesures de prevenció específiques que siguin necessàries.

Al mateix temps, es recorda al conjunt de la ciutadania que en cas de detectar una persona en situació d’emergència amb motiu del fred, pot trucar al telèfon 977010034 de Serveis Socials en horari laboral o al 092 de Guàrdia Urbana en qualsevol moment.

A més, es manté la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social amb les entitats socials que formen part de la xarxa integral per l’atenció de les persones que es troben en exclusió residencial. Així mateix, la col·laboració de la Guàrdia Urbana amb els voluntaris de Protecció Civil s’estén a totes les situacions de prevenció de riscos que poden tenir lloc a la ciutat.