Reus organitza una xerrada sobre la nova factura de la llum amb l’Associació Dones Ganxetes

Ha consistit a donar pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa i entendre el nou rebut

Una vintena de membres de l’Associació Dones Ganxetes ha assistit a la xerrada “Nova factura de la llum i consells d’estalvi energètic”, organitzada per l’Ajuntament de Reus a petició de l’entitat, que tingut lloc aquest dimecres, 22 de setmebre. Totes les persones assistents han rebut l’imant «Endolla’t en Hora Vall» que detalla el cost de la llum més car o barat segons l’hora, i un díptic amb consells d’estalvi energètic. Es tracta d’un material que reben les persones usuàries del Punt d’Assessorament Energètic (PAE).

La xerrada s’ha fet a la seu de l’entitat. En concret, ha consistit a donar pautes per disminuir el consum i la despesa energètica a casa, per entendre la nova factura elèctrica, per conèixer les diferents modalitats de contractació, per poder establir les bases d’una comptabilitat energètica domèstica més precisa i per a realitzar una millora de l’eficiència i, per tant, d’estalvi energètic potencial.

Punt d’Assessorament Energètic (PAE)

L’Ajuntament de Reus posa a l’abast de tothom, i de manera especial de les persones que sol·liciten la subvenció de pobresa energètica, el Punt d’Assessorament Energètic (PAE), un servei, gratuït i personalitzat, d’assessorament d’estalvi energètic.

L’objectiu del PAE és que les famílies redueixin la despesa en aquests subministraments a través d’algun tipus de bonificació, de millora dels hàbits de consum, de reducció de potència, etc. Per això, també s’explica com funciona la nova factura de la llum.

Per ser atès pel PAE, cal demanar cita i portar les factures d’electricitat, gas i aigua. Aquest servei es presta de les 15.30 a les 19 h els dimecres al Centre Cívic del Carme i els dijous al Centre Cívic Llevant.

Així mateix, l’Ajuntament de Reus també fa anys que posa a l’abast de la ciutadania el web de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus, on es donen consells per estalviar energèticament i on s’expliquen totes les actuacions que es fan en aquest àmbit.