Quatre detinguts a Reus arran d’una festa il·legal a Prades

Els agents, que van ser apedregats durant la intervenció, haurien estat agredits durant els arrestos tres dies després

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres quatre homes a Reus, d’entre 25 i 60 anys d’edat, com a presumptes autors de desordres públic i atemptat als agents de l’autoritat. Els arrestos es van produir arran d’una intervenció policial el passat dia 4, quan els Mossos van rebre diferents avisos d’una festa il·legal en una masia abandonada de Prades així com destrosses i comportaments incívics a la població el dia anterior. Quan els agents van arribar al lloc, diversos grups de persones van fugir cap al bosc. Van denunciar per incomplir les mesures sanitàries quatre joves, dels quals tres eren menors d’edat que van ser posats a disposició dels pares.

Segons el relat policial, un dels posteriorment detinguts va animar la resta a apedregar els mossos i el vehicle policial, sense arribar a impactar-los. Els agents haurien reconegut l’inductor dels aldarulls per tractar-se d’una persona coneguda per ocasionar diferents incidents amb els cossos policials. Posteriorment, van emetre una ordre de detenció contra l’inductor i un altre dels participants en l’acció.

Tres dies després d’aquests fets, es van destinar diverses patrulles per detenir-los. Una dotació de paisà va localitzar un dels joves amb ordre de detenció al carrer Badalona de Reus. Segons els Mossos, en el moment en què l’anaven a identificar aquest va accelerar el pas per entrar al portal de casa seva amb la intenció de fugir, fent cas omís als agents. Un dels mossos l’hauria agafat pel braç perquè no entrés al portal i aquest hauria intentat desfer-se d‘ells empentant-los i resistint-se activament.

Arran d’aquest estira-i-arronsa, un grup d’unes deu persones van envoltar la patrulla increpant-los i agafant-los per l’esquena. En aquest grup es trobava un familiar del detingut que també hauria agredit els mossos. Un cop arrestats i traslladats a dependències policials, una patrulla va arrestar un tercer individu que també hauria insultat i agredit els agents. Durant la tarda es va acabar arrestant la persona que també havia participat activament en els aldarulls de Prades.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els quatre detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat de guàrdia de Reus.