Unanimitat en la moció de la CUP per potenciar la tasca de la UMIRC

El ple també ha aprovat una proposta dels cupaires per instar a la Generalitat de Catalunya a fer front a la situació d'emergència social

La sessió del ple d’aquest dijous -25 de gener- va acabar amb l’aprovació per unanimitat de la moció presentada pel grup municipal de la CUP per potenciar la tasca de l’equip de mediació de la Guàrdia Urbana de Reus, la UMIRC. L’objectiu és dotar amb els recursos econòmics necessaris a aquest equip per la tasca que desenvolupa, així com realitzar una campanya per difondre aquesta tasca. En aquesta proposta dels cupaires s’ha inclòs també una esmena de Cs perquè els agents rebin una formació anual.

El cupaire Edgar Fernández ho va definir com “la voluntat política” per crear “un nou model de seguretat ciutadana”, després que el portaveu del PSC, Andreu Martí demanés més concreció respecte a la partida econòmica que hauria de rebre la UMIRC. Per la seva banda, el regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, va manifestar que donarien el seu suport “tot i que pel que fa als recursos econòmics, dependrà de les circumstàncies”.

Aprovada la proposta sobre emergència social

A banda de la moció, la CUP també va presentar una proposta per tal d’instar a la Generalitat de Catalunya a fer front a la situació d’emergència social, en referència a les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional en aquest àmbit. Aquesta va ser aprovada també amb els vots a favor de l’equip de govern i el PSC. Durant el debat d’aquesta proposta, va haver-hi un moment de tensió, ja que un grup d’assistents membres de la PAH es van enfrontar als regidors del PP.