ERC Reus vol liderar un govern republicà i independentista

Compartir l'alcaldia no entra dins de les seves premisses

Noemí Llauradó acompanyada d'altres membres de la llista d'ERC Reus. Foto: Laura V-M

El partit liderat per Noemí Llauradó, ERC Reus, ha analitzat els escenaris del proper mandat i ha assenyalat que només veuen dues possibilitats: “o bé liderar un govern d’esquerres de la mà del PSC i la CUP, o bé formar un govern republicà i independentista amb Junts per Reus i la CUP”.

Després de les eleccions la formació independentista ha estat la força amb més increment de vots i per aquest motiu “tenim molt clar que volem liderar el govern de la ciutat, amb una alcaldia republicana i independentista”, esmenta Llauradó. Ja han començat a establir contactes amb les forces presents als escenaris esmentats anteriorment i els propers dies seran clau per “explorar quin nivell de compromís tenen els altres partits”.

ERC deixa clar que la seva prioritat és un govern republicà i independentista, i que no es planteja compartir l’alcaldia perquè entra dins les seves premisses. Tenen constància que la majoria de ciutadans veuen millor un acord entre ERC, Junts per Reus i la CUP, i per tant “nosaltres que ocupem la centralitat  hem de ser capaços de liderar-ho, d’acostar posicions i teixir aliances”, conclouen.

Pel que fa al pacte establert al govern fins ara, amb Ara Reus, Llauradó esmenta que dit partit no s’ha posicionat ni per ser d’esquerres, dretes, independentista o no, i per tant queda exclòs de la qüestió, segons la seva lectura dels resultats.